Het Belang van Limburg

Flanders Nippon kroont topfavorie­ten

- Xavier Champagne

GOLF CLUBKAMPIO­ENSCHAPPEN Frederick Vandeput en Bim Poonpol Paowana hebben zich op Flanders Nippon tot clubkampio­en gekroond.

Traditione­el worden de clubkampio­enschappen op Hemelvaart­dag betwist, maar de corona-lockdown stak daar een stokje voor. Nu streed men op verschille­nde tijdstippe­n om de clubtitels. Flanders Nippon was de laatste Limburgse club waar men dat deed. Frederick Vandeput en Bim Poonpol Paowana maakten hun favorieten­rol waar.

“Voor mij is het de vijfde clubtitel”, reageert Vandeput. “De vier andere zijn wel van een tijdje geleden. Veel tijd om te golfen had ik de laatste jaren niet, maar dankzij de woensdagse Afterwork-wedstrijde­n, die over negen holes gespeeld worden kon ik toch een acceptabel niveau halen. Meer zelfs, ik speel nu zelfs beter dan vroeger. Noem het ervaring…”, stelt de zaakvoerde­r van Tradorent, die tevens fractielei­der van Open VLD in de provincier­aad en schepen in de Zonhovense gemeentera­ad is.

“De basis van deze clubtitel legde ik in de eerste ronde. Ik dook meteen twee slagen onder de par van Flanders Nippon en hield de verzamelde tegenstand meteen op minstens vijf slagen. In de tweede ronde kwam het er dus op aan geen fouten te maken. Wat gebeurde. Ik wil de ingeslagen weg blijven volgen. Daar horen uiteraard rondjes met mijn kinderen op de Compact Course van Flanders Nippon bij. Ideaal om mijn kort spel te oefenen…”

Dat Bim Poonpol Paowana haar derde opeenvolge­nde clubtitel ging winnen, stond in de sterren geschreven. Bim wint op Flanders Nippon zowat alles wat er te winnen is.

“Maar de wedstrijd moet in eerste instantie nog wel gespeeld worden”, glunderde de Thaise. “Een derde titel met een strikje rond, want ik ben vandaag welgeteld tien jaar samen met Gérard. Een dubbel feestje dus.”

LIMBURGSE CLUBKAMPIO­ENEN 2020 Royal Limburg Houthalen:

en Kathleen Renders.

Flanders Nippon Hasselt:

Frederick Vandeput en Bim Poonpol Paowana.

Christophe Palmans en Louise Palmans.

Dries Verbeemen

Spiegelven

Genk:

Golfforum Lummen:

en Inge Maes.

Davy Lievens en

Millennium Paal:

Lucia De Lee.

Golf Club Lanaken:

en Inge Belmans.

Jan Hillen

Salvatore Abbate

 ?? FOTO XC ?? Bim Poonpol Paowana en Frederick Vandeput zijn samen goed voor acht clubtitels op Flanders Nippon Hasselt.
FOTO XC Bim Poonpol Paowana en Frederick Vandeput zijn samen goed voor acht clubtitels op Flanders Nippon Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium