Het Belang van Limburg

Buitenbad Kapermolen blijft langer open

- Dirk Jacobs

Het buitenbad van het Hasseltse Kapermolen­complex blijft minstens tot en met 15 oktober elke dag open tussen 8.30 en 12 uur. Of nadien nog buiten kan gezwommen worden, wordt dan bekeken.

“De komende twee weken kunnen hier telkens 288 zwemmers per dag terecht, wat neerkomt op ongeveer 4.000 zwemmers voor deze hele periode”, zegt sportschep­en Habib El Ouakili (RoodGroen+). “We zijn zelf verrast hoeveel mensen graag nog buiten willen zwemmen. We gaan ook nadien proberen om ons buitenbad geregeld open te houden, zodat de zwemmers zich op gepaste wijze kunnen voorbereid­en op de nieuwjaars­duik die is voorzien op 3 januari 2021. Dat kan alleen maar door de inzet van ons personeel, dat meteen mee was met de verzuchtin­g van onze ‘ijsberen’.”

25 graden

“IJsberen is het nu nog niet echt”, zegt zwemmer Francis Balaes. “Het water is ongeveer 25 graden. Geweldig, elke ochtend opnieuw. Ik ben echt wel blij met de langere openingsti­jden voor het buitenbad. Eerlijk, binnen zwemmen trekt me in coronatijd niet echt aan.”

“Toch is ook dat beslist veilig”, zegt schepen El Ouakili. “Daarom gaan we zelfs extra ruimte maken voor kinderen in het binnenbad. De allerklein­sten kunnen voortaan in gezinsverb­and hun eerste zwemervari­ng opdoen tijdens de ‘Babyplons’, en door de week kunnen de grotere kinderen zich uitleven in het golfslagba­d en op de wildwaterb­aan tijdens ‘Kinderwate­rpret’. Ook dit is een vraag die rechtstree­ks van de zwemmers zelf komt. Daarnaast blijven we inzetten op het vrij zwemmen, dat op elk moment van de dag mogelijk blijft.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Wie wil zwemmen, moet reserveren. Zo ben je zeker dat je in het water kan. Dat kan op www.hasselt.be/zwembad
Nog minstens tot en met 15 oktober kunnen zwemmers terecht in het buitenbad van Kapermolen.
FOTO SVEN DILLEN Wie wil zwemmen, moet reserveren. Zo ben je zeker dat je in het water kan. Dat kan op www.hasselt.be/zwembad Nog minstens tot en met 15 oktober kunnen zwemmers terecht in het buitenbad van Kapermolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium