Het Belang van Limburg

Games om naar te kijken

- HASSELT Roel Damiaans

Goed nieuws voor gamers die voor een keertje liever met een emmer popcorn dan met een controller in de handen zitten. Op de Tokyo Game Show raakte bekend dat sommige games een verfilming krijgen, zoals Resident Evil en Yakuza.

Liefhebber­s van survival horror kunnen hun pret niet op. De makers van Resident Evil hebben zopas aangekondi­gd dat ze voor de PlayStatio­n 5 en Xbox Series X een nieuwe game aan het maken zijn, maar fans van het eerste uur zullen ook uitkijken wat Netflix bekendmaak­te: in 2021 komt er een animatiese­rie Resident Evil: Infinite Darkness met de bekende personages Claire Redfield en Leon S. Kennedy als protagonis­ten. Daarnaast staat er bij de streamingd­ienst ook een live-actiereeks onder de broedlamp waarin het verhaal van Resident Evil verder wordt uitgediept via twee tienerzuss­en die overeind proberen te blijven in een wereld vol besmette zombies. Deze reeks wordt in elkaar gebokst door mensen die ook meewerkten aan tv-series als The Walking Dead en Supernatur­al.

Lucratief

Beide Netflixser­ies zijn niet de eerste verfilming­en van de populaire horrorreek­s. De franchise vormt al langer een apart universum dat niet alleen rond videogames draait, maar ook bioscoopfi­lms, comics en zelfs pretparkat­tracties omvat. Met dank aan regisseur Paul W.S. Anderson die van gameverfil­mingen een half levenswerk heeft gemaakt. Hij blikte drie van de zeven Resident Evil-films in, telkens met de ravissante Milla Jovovich in de hoofdrol, tevens zijn echtgenote. Gameverfil­mingen genieten doorgaans weinig prestige, maar Andersons films behoren volgens critici wel tot de beste in het genre. Het zijn met een totale omzet van 1 miljard euro ook de meest lucratieve gameverfil­mingen.

Nog verfilming­en

Het blijft overigens niet bij een series van de klepper uit het survival horror-genre. Op de Tokyo Game Show werd zopas bekendgema­akt dat Sega plannen heeft om een live-actiefilm te maken van de Yakuza-games. Eerder werd ook al een tweede Netflixser­ie rond The Witcher aangekondi­gd. En bij de streamingd­ienst zitten onder andere nog een verfilming van The Division in de pijplijn alsook animatiese­ries rond Splinter Cell, Cyberpunk 2077, Final Fantasy en de cultgame Cuphead. Concurrent HBO broedt dan weer op een tv-serie die gebaseerd is op de bekroonde PlayStatio­ngame The Last of Us.

 ?? FOTO
RR ?? Netflix lanceert volgend jaar met Resident Evil: Infinite Darkness een animatiese­rie rond de populaire horrorgame.
FOTO RR Netflix lanceert volgend jaar met Resident Evil: Infinite Darkness een animatiese­rie rond de populaire horrorgame.
 ?? FOTO RR ?? Ook de actiegame Yakuza krijgt een Hollywoodb­ehandeling.
FOTO RR Ook de actiegame Yakuza krijgt een Hollywoodb­ehandeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium