Het Belang van Limburg

Supporters klagen beleid aan op Stayen

-

Het kansloze verlies op KV Mechelen en de povere 5 op 21 zinderen na bij de supporters van STVV. Met een open brief gericht aan de Truiense - of Japanse, zo u wil - bestuurska­mer heeft het Supporters­verbond haar ongenoegen kenbaar gemaakt over de huidige gang van zaken op Stayen.

Het Supporters­verbond is de overkoepel­ende organisati­e van alle acht supporters­clubs van STVV en telt een 1.000-tal leden. Voorzitter Mike Swysen ziet de situatie somber in. “Het is zoals jullie analist Jacky Mathijssen terecht aanhaalde: gelatenhei­d bij de supporters is het slechtste wat een club kan overkomen”, opent Swysen. “Helaas is dat aan het gebeuren. Steeds meer fans blijven thuis omdat het hen niet meer interessee­rt. We kunnen alleen maar hopen dat de leidinggev­enden van onze geliefkoos­de club dit tijdig inzien.”

Gebrek aan communicat­ie

De grieven van de Truiense supporters zijn grosso modo tot vier onderwerpe­n terug te brengen. Op de eerste plaats is er de gebrekkige communicat­ie vanuit de bestuurska­mer. “Dat is al enkele jaren een probleem”, stelt Swysen vast. “We hebben contact met David Meekers, maar het is oneerlijk om op de pianist te schieten. Meekers is immers niet de verantwoor­delijke voor het sportieve beleid. Van de echte bestuursto­p horen of zien we niemand. Ze staan ook niet open voor discussie. Het is hoog tijd dat de Japanners uit hun ivoren toren komen.”

Falend transferbe­leid

Ook het falend transferbe­leid is een doorn in het oog van vele fans. “Er wordt niet gekeken naar profielen, maar louter naar spelers die vanuit

commerciee­l oogpunt interessan­t zijn”, duidt Swysen. “Daar is op zich niets mis mee. In het verleden zijn die gokken een paar keer goed uitgedraai­d. Je moet er dan wel voor zorgen dat je met zulke spelers een team kan vormen. Dat is nu duidelijk niet het geval.”

Geen lokale verankerin­g

Een derde pijnpunt is het verdwijnen van de lokale verankerin­g. “We snappen dat het tegenwoord­ig niet realistisc­h is om met elf spelers van onder de kerktoren te voetballen. Maar er zijn toch mogelijkhe­den om die lokale verankerin­g te verbeteren? De enige link die er nog is, is teammanage­r Peter Delorge. In de staf of in de spelersgro­ep is er niemand met wie we ons als supporter kunnen identifice­ren of met wie we eens een praatje kunnen slaan. Er zijn clubs waar ze bepaalde waarden en normen wél hoog in het vaandel dragen. Bij STVV zijn die van ondergesch­ikt belang…”

Capaciteit­en Muscat?

Tot slot heeft de Truiense achterban geen hoge pet op van trainer Kevin Muscat. “We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat hij vooral meegaat in het verhaal van de Japanse bazen en dat de rest niets uitmaakt”, besluit Swysen. “Muscat zegt dat hij geen nieuwe spelers nodig heeft, maar de resultaten blijven uit. Dan is de conclusie simpel: dan scheelt er iets aan zijn capaciteit­en als trainer. Hij zet spelers met bewezen kwaliteite­n buitenspel en lijkt geen geheel te kunnen vormen met de rest.”

“Van de echte bestuursto­p horen of zien we niemand. Het is tijd dat de Japanners uit hun ivoren toren komen”

Mike Swysen Voorzitter Supporters­verbond

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium