Het Belang van Limburg

Vier Limburgse kappers verhuizen naar Maastricht: “We kunnen niet anders”

- Thomas Jansen

CORONAMAAT­REGELEN HASSELT Niet-medische contactber­oepen, zoals kappers, mogen voorlopig niet openen. Daarom slaan vier gekende Limburgse kappers de handen in mekaar en starten weldra met een pop-upzaak in Maastricht. “We doen dit uit pure noodzaak.”

De kans dat kappers nog voor de feestdagen de deuren weer zullen mogen openen, lijkt met de dag kleiner te worden. Sven Bendotti (Bendotti Barbershop in Maaseik), Ludovic Beckers (House of Artistry in Maaseik), Luc Clerx uit Sint-Truiden en Luc Margiela uit Genk hebben besloten daar niet op te wachten. Ze slaan de handen in mekaar en openen zo snel mogelijk een popupzaak in Maastricht. “We doen dit uit noodzaak”, zegt Margiela. “Als we nog tot het einde van het jaar moeten sluiten, zijn we dit jaar zes maanden dicht geweest. Dat is niet houdbaar. Steeds meer personeels­leden geven immers aan dat ze op zoek moeten naar een andere job, want ook voor hen is dit niet leefbaar.” “Tijdens de vorige lockdown hebben alle klanten braaf gewacht tot de kappers weer opengingen”, gaat Margiela verder. “Maar toen waren de grenzen

Pand in Maastricht

Vrijdagnam­iddag kwamen de vier kappers samen om de laatste details van hun plan te bespreken. Maar dat er op zeer korte termijn een pop-upzaak komt, dat is zeker. “We hebben een pand op het oog in Maastricht”, zegt Margiela. “Als dat één keer rond is, kan het snel gaan. Op een week tijd kunnen we daar dan de deuren openen.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Kappers Luc Margiela, Sven Bendotti, Ludovic Beckers en Luc Clerx slaan de handen in mekaar en openen zo snel mogelijk een pop-upzaak in Maastricht.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Kappers Luc Margiela, Sven Bendotti, Ludovic Beckers en Luc Clerx slaan de handen in mekaar en openen zo snel mogelijk een pop-upzaak in Maastricht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium