Het Belang van Limburg

Boetiek op wielen brengt de kleermaker tot aan uw deur

Uw personal tailor, die met al zijn stoffen en accessoire­s tot bij u aan de deur komt, dat is Suitify. Vanaf maandag rijdt de daartoe omgebouwde truck van de broers Tim (34) en Roel Konings (37) uit.

- HASSELT Dominiek Claes

Tim en Roel zijn allebei dertigers die het ondernemer­schap van vader en moeder met de paplepel kregen ingegoten. Roel stapte jaren geleden in het Beringse telecombed­rijf TSB van zijn vader, en zette zijn schouders daarnaast onder verschille­nde start-ups. Tim van zijn kant ging in de Beringse modeboetie­k Stratford van zijn moeder aan de slag. Ondertusse­n is het zijn eigen boetiek geworden. Beide broers combineren nu hun ervaring in Suitify, de truck die is omgebouwd tot een rondrijden­de boetiek. In de truck is er ruimte om de klanten volledig op te meten voor een maatpak, of om andere kledij te passen. Uiteraard coronaproo­f. Zeven dagen later worden de outfits op maat aan huis geleverd.

“Dat is uniek én ontzettend snel in de wereld van personal tailoring”, zegt Roel Konings. “We willen de kwaliteit en expertise van een kleermaker combineren met de snelheid en het gebruiksge­mak van online retailers.”

Boetiek

Broer Tim brengt uiteraard zijn expertise in maatkledin­g in. “De Suitify-truck is net zo goed uitgerust als de betere herenboeti­ek. Kwalitatie­ve stoffen en materialen, knopen, schoenen, dassen, riemen, … We hebben alles in huis om een man van top tot teen te kleden. We hebben standaardk­ostuums (aan een startprijs van 499 euro) in ons gamma die we afwerken op maat van de klant. Of we starten van nul en ontwerpen een maatpak dat tot in de puntjes aansluit bij zijn wensen. Wij verkopen niet alleen kostuums, maar ook wat we casual chic noemen: jeans,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium