Het Belang van Limburg

Van den Brom blijft scherp: “Ik ben niet snel tevreden”

Wordt de Genkse 15 op 15 zaterdag op Cercle een 18 op 18, dan betekent dat een evenaring van het clubrecord. “Een extra uitdaging voor de spelersgro­ep”, aldus coach John van den Brom.

- Marnik Geukens

Domenico Olivieri stond twee jaar na mekaar in een Genks team dat zes competitie­wedstrijde­n op rij won. John van den Brom liet de naam van zijn assistent deze week vallen in de kleedkamer; “We hebben hem even gebruikt om de jongens te triggeren”, glimlacht de Genkse coach, die de tegenstrev­er van zaterdag allesbehal­ve onderschat. “Cercle is een sterke ploeg met veel jonge talenten van AS Monaco. Ze hebben erg veel kwaliteit, dat zag je woensdag ook tegen Moeskroen. Tegelijker­tijd gaven ze die wedstrijd nog uit handen op een moment dat ze alles onder controle hadden. Door een gebrek aan rust en ervaring, hopelijk kunnen ook wij daar gebruik van maken.”

Maatstaf

Van den Brom, die graag leider Club Brugge wil opjagen, wil niemand op zijn lauweren zien rusten na de 15 op 15.

“Ik ben niet snel tevreden. Alles kan beter, op elk vlak. Technisch, tactisch, fysisch... je moet in het voetbal voortduren­d hoger blijven mikken. Zo hebben we deze week op training proberen lessen te trekken uit de mindere eerste helft tegen Moeskroen. We kwamen toen te weinig aan voetballen toe, aan die opbouw werd de voorbije dagen extra veel aandacht geschonken. Net zoals aan onze defensieve kwetsbaarh­eid, als we te veel ruimte weggeven in onze rug op de momenten dat er geen druk op de tegenstrev­er wordt gezet. Onze maatstaf moet onze sterke tweede helft tegen Moeskroen zijn, dat is de referentie naar de toekomst toe.”

Onderling oefenduel

Van den Brom doet in het Jan Breydelsta­dion een beroep op dezelfde namen als een week geleden. Internatio­nals als Daehli en Toma vallen opnieuw af, de concurrent­ie is loodzwaar in Genk. “Jammer voor hen, want ook zij haalden op training een hoog niveau. Ook de verplichti­ng om zes Belgen op het wedstrijdb­lad in te vullen, speelt in hun nadeel. Maandag lassen we een onderling duel tegen de beloften in om toch iedereen wedstrijdr­itme te gunnen. De maand december kondigt zich als vrij zwaar aan, het is belangrijk dat iedereen inzetbaar blijft. Want de situatie is nu ideaal: ik zou elke kernspeler op dit moment zonder problemen een basisplaat­s kunnen geven.”

 ?? FOTO BELGA ?? John van den Brom: “Evenaring van clubrecord is extra uitdaging.”
FOTO BELGA John van den Brom: “Evenaring van clubrecord is extra uitdaging.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium