Het Belang van Limburg

Helpt bedrijven hun digitale verkoopkan­alen uitbouwen

-

Vaimo ontwikkelt oplossinge­n op het gebied van e-commerce en helpt producente­n, groothande­ls en detailhand­elaars bij de uitbouw van hun digitale verkoopkan­alen. Het van oorsprong Zweedse bedrijf kwam in Limburg terecht dankzij Breght Evens. Evens leerde Vaimo kennen toen hij verantwoor­delijk was voor e-commerce bij een groothande­laar in gereedscha­ppen voor de bouwsector. “Vaimo had daar een complex project tot een goed einde gebracht en dat was het startschot om een Belgische poot op te richten”, aldus Evens. Opgericht in 2010 is het Zweedse moederbedr­ijf vandaag met 600 mensen actief in 17 landen.

Het is snel gegaan voor het bedrijf dat in 2017 van start ging in de C-mine Crib in Genk. Vorig jaar verhuisde het bedrijf, dat toen al 40 werknemers telde, naar een eigen kantoor op dezelfde site. Vandaag heeft Vaimo 72 mensen in dienst. “Digitale handel is niet te stoppen”, zegt Breght Evens. “Je concurrent was vroeger het bedrijf aan de andere kant van het dorp. Vandaag ligt die concurrent ook 5.000 kilometer verderop.”

Het plan om retailers in de Benelux en Frankrijk te helpen met de moderniser­ing van hun sector, is duidelijk een schot in de roos. “Het gaat zelfs zo snel dat we voortduren­d op zoek moeten naar extra mensen.” Het klantenbes­tand van Vaimo bevat verschille­nde grote namen op het vlak van voeding en dranken, interieur en mode, bouw- en landbouwma­terialen. Momenteel heeft Vaimo zo’n 400 klanten. Bekende namen zijn Heineken, Douwe Egberts, Björn Borg en Dyson.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ??
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium