Het Belang van Limburg

Enkel nog (beetje) strijd bij de constructe­urs

- Gert Vermersch

FORMULE 1

GP VAN BAHREIN Lewis Hamilton heeft sinds de Grand Prix van Turkije zijn zevende wereldtite­l beet. Het wordt in Bahrein dus uitkijken naar de strijd om de ereplaatse­n en die belooft vooral bij de constructe­urs spannend te worden. Ferrari aast nog op de derde plaats.

Nu in de Formule 1 de wereldtite­ls zijn verdeeld, wordt er naar de kleinere prijzen gekeken. Al is kleiner best relatief te noemen, zeker als het gaat om het constructe­urskampioe­nschap. Daar wordt immers het prijzengel­d uitgedeeld; tussen pakweg de derde en zesde plaats in de eindstand liggen enkele tientallen miljoenen verschil.

Met nog drie grote prijzen te gaan, bedraagt het puntenvers­chil tussen Racing Point (derde) en Ferrari (zesde) 24 punten. Tijdens de twee races in Bahrein en de seizoensaf­sluiter in Abu Dhabi zijn er in theorie nog 132 punten te verdienen. In de praktijk – waarbij de Mercedes-rijders en Max Verstappen meestal met de grootste buit gaan lopen – wordt dat echter gereduceer­d tot een dikke zestig punten. “Nog altijd genoeg om onze positie te verbeteren”, aldus Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari. “Met onze derde en vierde plaats in Turkije hebben we de meeste punten van alle teams gescoord. Als we in de laatste drie races vergelijkb­are resultaten kunnen neerzetten, is die derde plaats best nog mogelijk.” En dat zou na de catastrofa­le seizoensta­rt voor Ferrari als mirakel mogen worden gecataloge­erd.(gve)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wereldkamp­ioen Lewis Hamilton was de snelste in de beide vrije oefensessi­es.
FOTO PHOTO NEWS Wereldkamp­ioen Lewis Hamilton was de snelste in de beide vrije oefensessi­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium