Het Belang van Limburg

Sterkhoude­rs laten het afweten in laatste oefenpot

- Johnny PEETERS

Geen goede laatste repetitie voor de eerste competitie­wedstrijd van volgende week voor Hubo Limburg United. Terwijl de ervaren spelers niet thuis gaven tegen een niet al te sterk Brussels, was de 18-jarige Ajay Michell één van de weinige lichtpunte­n bij de Limburgers.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachte­nis van de vorig weekend overleden Polly Reeckmans. Op de LEDboardin­g stond het bericht Rest in Peace Polly Reeckmans. United speelde een redelijk eerste quarter met een goed gestarte Lesuisse. Mukubu bracht wat show met een mooie dunk op aangeven van Mitchell. “Van mijn eigen match mag ik misschien tevreden zijn, maar ik ben niet blij dat we 88 punten incasseren”, vertelt Mitchell. “Onze defence moet veel beter. Conditione­el zijn we nog altijd te zwak ten opzichte van de andere ploegen. Vandaag hebben de jongere spelers veel minuten mogen maken, maar volgende week zal heel de ploeg er staan. Je zal een ander Limburg United zien.”

Geen excuus

Coach Massot greep in toen United in het tweede quarter terugviel en gaf de spelers uit de B-ploeg veel minuten, waaronder Wout Leemans die zijn debuut maakte. “Ik probeerde de energie van de bank te halen nadat onze sterkhoude­rs het lieten afweten”, verklaarde een ontgoochel­de Massot. “We hebben een zware trainingsw­eek achter de rug. Misschien waren ze daardoor te moe, maar als we zo naar Bergen gaan volgende week dan gaat het heel moeilijk worden.”

“De zwarte trainingen mogen geen excuus zijn”, geeft Desiron toe. “De focus was er vandaag niet, en dat geldt ook voor mezelf. Vanaf het tweede quarter liepen we constant achter de feiten aan en het lukte niet meer om in het juiste ritme te geraken.” Misschien had Desiron momenteel liever met de Belgian Lions in Litouwen gezeten? “Het is al een tijdje geleden dat ik nog in de preselecti­e van 24 spelers werd opgenomen. Ik had het dus ook niet verwacht dat ik nu opnieuw zou worden opgeroepen. Al is dat natuurlijk altijd leuk om mee te maken. Maar ze hebben een heel sterke ploeg. Vandaag hebben ze opnieuw sterk gespeeld. De rotatiemog­elijkheden die er nu zijn, zijn zeker voldoende om zich te kwalificer­en voor het EK 2022.”

QUARTERS: 15-16, 19-27 (34-43), 18-24 (52-67), 25-21.

HUBO LIMBURG UNITED: 31/70 shots (8/28x3), 7/9 vw, 35 rebounds, 27 fouten, MUKUBU 9+2, LESUISSE 4+0, MARNEGRAVE 0+2, DEPUYDT 3+8, DESIRON 2+12, Melson 3+6, Vanderhoyd­onck 2+0, Mitchell 8+9, Leemans 0+0, Huurman 3+4.

PHOENIX BRUSSELS: 30/61 shots (11/24x3), 17/22 vw, 36 rebounds, 16 fouten, WASHINGTON 8+2, POUEDET 0+0, MORRIS 6+3, RAYMOND 5+11, DJURISIC 5+5, Nouhi 7+12, Hazard 10+4, Foerts 0+2, Robeyns 2+5, Tshibangu 0+1.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? “Onze defence moet veel beter”, was Mitchell (centraal op de foto) duidelijk na de wedstrijd.
FOTO SERGE MINTEN “Onze defence moet veel beter”, was Mitchell (centraal op de foto) duidelijk na de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium