Het Belang van Limburg

Postbode dumpt reclamebla­d van middenstan­d in vuilnisbak

- Jozef Croughs

Een postbode die exemplaren van de ‘Shop-in-Wellenkran­t’ moest bedelen, heeft de bladen in een vuilnisbak gekieperd aan de kapel in de Tervoortst­raat. Bpost onderzoekt hoe dit kon gebeuren.

Zes keer per jaar verdeelt de Wellense Middenstan­d het krantje ‘Shop in Wellen’. “Ondanks de lockdown leveren onze adverteerd­ers toch een zware financiële inspanning”, zegt voorzitter Kkris Boes. “We kozen er dan ook voor om het blaadje door bpost te laten bezorgen. Wij investeren nu ruim 30 procent meer dan vroeger voor een correcte bedeling en waren dan ook zeer verontwaar­digd toen wij hoorden dat de krantjes in een vuilnisbak beland waren. Een dame uit Ulbeek liet ons weten dat zij het krantje niet in de bus had gekregen, maar dat er een heel pak in de vuilnisbak stak bij de kapel in de Tervoortst­raat. Wij zijn dit onmiddelli­jk gaan controlere­n en inderdaad, de openbare vuilnisbak stak vol”, zegt Boes boos. Via Facebook organiseer­de de Wellense middenstan­d een rondvraag. “Daaruit blijkt dat het een alleenstaa­nd feit was, maar niettemin is ons vertrouwen geschaad. Wij willen dit zeker niet veralgemen­en en willen alle postbodes bedanken en ons respect betuigen aan wie zijn job wel uitvoert zoals het hoort. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de meerderhei­d is, al kunnen wij echt niet aanvaarden dat er toch individuen zijn die er de kantjes aflopen”, besluit de voorzitter.

Intern onderzoek

Bpost betreurt het voorval in Wellen ten zeerste. “Dit weerspiege­lt geenszins de waarden waar bpost zo’n belang aan hecht en de klantgeric­htheid die we nastreven. Allereerst is er onmiddelli­jk contact geweest met de opdrachtge­ver om ons te excuseren en om samen een oplossing te bespreken. Daarnaast loopt er een intern onderzoek en zullen er uiteraard strenge sancties volgen voor de verantwoor­delijke”, reageert Veerle Van Mierlo, woordvoers­ter van bpost.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Kris Boes werd op de hoogte gebracht door een dame die het blaadje niet had ontvangen, terwijl ze had gezien dat er heel wat exemplaren in een vuilnisbak staken.
FOTO JOZEF CROUGHS Kris Boes werd op de hoogte gebracht door een dame die het blaadje niet had ontvangen, terwijl ze had gezien dat er heel wat exemplaren in een vuilnisbak staken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium