Het Belang van Limburg

De meestgeste­lde vragen over Het Belang van Limburg

-

ZEVEN JAAR VOOR U OPGELOST

Voor U Opgelost viert deze week zijn zevende verjaardag. De rubriek verscheen voor het eerst in november 2013 en ontving sindsdien 6.600 vragen, vooral over problemen met bouwen, geldzaken, auto(rijden) en reizen. Kortom, over de belangrijk­e dingen in het leven, en dus ook over Het Belang van Limburg.

Het voorbije jaar was in meerdere opzichten bijzonder. Door die vermaledij­de coronacris­is verdubbeld­e het aantal vragen om hulp bij Voor U Opgelost. Er was ook de overgang naar een nieuw abonnement­ssysteem bij onze krant, wat nogal wat lezers parten speelde. We losten ook die vragen steeds zo snel mogelijk op. Ter gelegenhei­d van ons jubileum leggen we Robby Van Rossum en Inge Reynders van onze klantenser­vice zeven veelgestel­de vragen over Het Belang van Limburg voor.

1 “Mijn Belang van Limburg komt de jongste tijd later aan dan ik gewoon ben. Vandaag kwam de krant helemaal niet aan. Wat nu?”

“Uw postbode moet de krant op weekdagen voor 7.30 uur en op zaterdag voor 10 uur in de bus steken. Bpost organiseer­t zelf de krantenron­des, het is dus niet mogelijk om de krant op een bepaald uur te laten bussen. Tijdens vakantiepe­riodes kan het uur van de bezorging afwijken. De krantenron­des worden dan soms door andere postbodes gereden.”

“Als u de krant niet ontvangen hebt, laat het ons meteen weten op het gratis nummer 0800/290.61. Dit is een automatisc­he registrati­elijn die verbonden is met de klantenser­vice en die de klacht aan bpost bezorgt. Regelmatig horen we dat er al vaak is geklaagd, terwijl de klacht maar één keer is geregistre­erd. Het is dus belangrijk om het juiste nummer te bellen. Ook als er een probleem is in de hele straat is het aangewezen dat elke abonnee die zijn krant niet ontvangt zelf belt. Zo kunnen we traceren wat en waar het precies misloopt. “

“Als er langdurig een probleem is, dan belt u best 011/49.46.00. We starten dan een escalatied­ossier en volgen dit ook op voor u. Uw abonnement wordt verlengd met de duur van de periode waarin u uw krant niet heeft ontvangen. We streven ernaar om de wachttijd te beperken tot hooguit enkele minuten. Bij grote drukte kan de wachttijd natuurlijk oplopen. Een krant naleveren kunnen we helaas niet. Als u uw krant niet heeft ontvangen, dan kan u ze best in de krantenwin­kel kopen.”

2 “Ik heb al een paar keer naar de klantenser­vice gebeld omdat er een verkeerd bedrag van mijn rekening is gegaan voor mijn abonnement. Maar nu ging er weer een verkeerd bedrag af. Kunnen jullie dit oplossen?”

“Na de oprichting van Mediahuis - uitgever van Het Belang van Limburg, maar ook van Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard - moesten de verschille­nde abonnement­ssystemen op elkaar worden afgestemd. Een jaar geleden, eind 2019, zijn we op een nieuw abonnement­ssysteem overgescha­keld. Dat is niet van een leien dakje verlopen, er zijn soms dubbele betaalverz­oeken verstuurd.”

“We kregen vragen over foute inningen, maar ook over onderbreki­ngen van de levering. Bij alle kranten van het Mediahuis waren er problemen. Maar wat opvalt is dat de lezer van Het Belang van Limburg veel meer betrokken blijkt bij zijn krant. Hij slaagt erin om zijn klachten via verschille­nde kanalen bij ons kenbaar te maken. Elke Limburger kent blijkbaar wel een of meer mensen die bij de krant werken.” “Gebruik daarom steeds de geijkte kanalen om een probleem aan te kaarten. Als uw klacht via een alternatie­ve weg binnenkomt, kan die daar blijven hangen. Geef uw klacht dus steeds door aan de klantenser­vice, via de juiste telefoonnu­mmers. Alle systematis­che problemen zijn nu achter de rug, maar een individuee­l probleem kan altijd voorkomen. Blijf dit melden. Laat ons niet gerust. We helpen u.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium