Het Belang van Limburg

“In de eerste helft was het genieten aan de zijlijn”

-

In tegenstell­ing tot vorige week tegen Moeskroen serveerde KRC Genk de champagne in het Jan Breydelsta­dion al voor de rust.

Cercle werd onder de voet gelopen door de Limburgse pletwals, de 0-4 was na 45 minuten niet eens een overdreven tussenstan­d.

“Het was genieten op de bank“, glunderde coach John van den Brom. “We zijn doorgegaan, waar we vorige week waren gestopt. Mooi, aanvallend voetbal, met veel kansen en goeie goals. Die eerste was er eentje waar we veel op trainen. Verder ben ik blij dat Onuachu wat comfortabe­ler op kop staat in de topschutte­rsstand, dat ook Ito en Bongonda opnieuw scoorden en dat Heynen, die met zijn ervaring, energie en balvasthei­d heel belangrijk is voor de ploeg, raak trof op een stilstaand­e fase.”

Record

Van den Brom wilde nog meer van dat na rust.

“Je wil doorduwen en geen tegengoal slikken. Maar het is niet onlogisch dat je dit geen 90 minuten volhoudt. Ik incasseer liever een prachtig doelpunt dan een intikkertj­e, uiteindeli­jk hebben we de wedstrijd goed uitgespeel­d. Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment geven. Het clubrecord is geëvenaard, volgende week willen we een nieuw record vestigen. Dit soort extra prikkel leeft in de groep, je merkt dat iedereen met plezier op het veld staat. Iedereen wordt zich ook steeds meer bewust van de kwaliteite­n die in deze ploeg zitten.”

Leider

KRC Genk is de nieuwe leider. “Dat is altijd mooi”, besloot Van den Brom. “Ik had het niet durven denken toen ik hier onlangs arriveerde. Al is de plaats in de rangschikk­ing op dit moment het minst belangrijk. Wij willen zondag tegen Antwerp vooral doorgaan op ons elan.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? John van den Brom: “Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment geven.”
FOTO JEFFREY GAENS John van den Brom: “Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium