Het Belang van Limburg

Zulte Waregem gaat met 0-3 winnen bij AA Gent

- Tjorven Messiaen

AA GENT-Z. WAREGEM 0-3 1A Na een nieuwe thuisneder­laag tegen Zulte Waregem vertoeft AA Gent alweer in crisisstem­ming. Tegen een uitgekookt Zulte Waregem morste Bukari voor rust met de schaarse kansen en kon Bolat opnieuw niet overtuigen.

Zulte Waregem stond 0-2 voor aan de rust en erna kwam de ploeg van Dury nooit in de problemen. Bij de thuisploeg was de offensieve onmondighe­id dan ook bijzonder schrijnend. Aan de overkant illustreer­de Zulte Waregem wel hoe je efficiënt kunt omgaan met mogelijkhe­den, want de ook al ingevallen Vossen toonde zich wel bij de pinken en kopte een vrije trap van Govea netjes tegen de netten. De kopjes bij Gent gingen nu definitief naar beneden. Er wacht Wim De Decker heel veel werk. De vraag stelt zich stilaan of hij nog de tijd zal krijgen om het Gentse schip opnieuw op de juiste koers te brengen.

AA GENT: Bolat (4), Ngadeu (5), Hanche-Olsen (6), Nurio (5), Castro-Montes (5), Kums (4), Odjidja (6), Dorsch (5), Mohammadi (5), Bezus (4), Bukari (5). ZULTE WAREGEM: Bostyn (8), Opare (5), Humphreys (5), Deschacht (6), De Bock (5), Govea (7), Marcq (7), Seck (6), Bruno (6), Chory (7), Srarfi (6).

VERVANGING­EN: rust Bezus door Owusu, 64’ Kums door Niangbo, 71’ Chory door Vossen, 78’ Castro-Montes door Botaka, 89’ Govea door Armenakas, 90+1’ Srarfi door De Smet. DOELPUNTEN: 27’ Govea 0-1, 37’ Chory 0-2, 82’ Vossen 0-3.

GELE KAARTEN: 25’ Ngadeu, 54’ De Bock. SCHEIDSREC­HTER: Alexandre Boucaut (7).

??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Jelle Vossen stond een dikke tien minuten op het veld toen hij de vrije trap van Govea tegen de netten kopte.
FOTO BELGA Jelle Vossen stond een dikke tien minuten op het veld toen hij de vrije trap van Govea tegen de netten kopte.