Het Belang van Limburg

Genk Ladies heeft revanche beet

-

VE. AALST KRC GENK LADIES 0-3

Na winst in Waregem won Genk Ladies zaterdag ook bij Eendracht Aalst: 0-3. Een collectief sterke prestatie, die KRC de aansluitin­g bij de top vijf bezorgt. Gwen Duijsters maakte een hattrick.

Al na acht minuten hees Genk zich op voorsprong in Aalst. Labro vond Duijsters, die in twee tijden de thuisgoali­e verschalkt­e. Eendracht reageerde al snel en verwierf het veldoverwi­cht. Het kreeg enkele kansen, maar scoren lukte niet. Ook KRC kreeg nog een mooie mogelijkhe­id via Duijsters, maar die besloot net naast. Na rust behielden de bezoekster­s de controle. Aalst was nog nauwelijks gevaarlijk. Een kwartier voor tijd was er de absolute verlossing voor Genk. Duijsters deed de boeken toe met haar tweede en derde van de middag. Labro en Merkelbach zorgden voor de assists. Een oververdie­nde zege van een goed Genk, dat halfweg de competitie tot op één puntje nadert van het duo Brugge-Gent en tot op slechts drie punten van OH Leuven. Het pakte zo ook revanche op Aalst na de te vroege bekeruitsc­hakeling van enkele maanden geleden.

Interlandb­reak

Deze week vindt er een interlandb­reak plaats. De Red Flames treffen dinsdag Zwitserlan­d. Na de break volgt opnieuw een belangrijk tweeluik voor Genk Ladies. Eerst volgt de trip naar Charleroi, daarna komt Club Brugge over de vloer.

GENK: Delvaux, Van Den Steen, Gielen, Bienkens, Vanhoudt (82’ Sneyers), Vandersand­en, Martin, Steijvers (62’ Voets), Labro (75’ Wolters), Merkelbach, Duijsters. Bank: Zeler. SCHEIDSREC­HTER: mevr. V. De Cremer. DOELPUNTEN: 9’ Duijsters 0-1, 74’ Duijsters 0-2, 76’ Duijsters 0-3.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Gwen Duijsters.
FOTO JEFFREY GAENS Gwen Duijsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium