Het Belang van Limburg

ONZE ANALIST

-

voeten op de grond houden, ook Bongonda. Ik las in het weekend dat hij zich bij de beste spelers van België rekent. Na een handvol goede matchen spreekt hij over de Rode Duivels. Speel een keer vier maanden op hoog niveau, in plaats van vier matchen, dan heb je recht van spreken. Een beetje realisme aan de dag leggen, kan echt geen kwaad, hoor.”

“Wat STVV na rust op de mat legde, deed pijn aan de ogen. En dat tegen een zwakke tegenstand­er, hé. Sint-Truiden had de klus al voor rust moeten klaren, al creëerde het ook toen niet de ene kans na de andere.

Na de pauze had men sneller moeten ingrijpen, want Samuel Asamoah en Steve De Ridder verzopen gewoon.

Ik erger me ook steeds meer aan het eeuwige krediet dat Suzuki blijkbaar heeft. Hij arriveerde als beste spits uit de Aziatische Champions League. Nu krijgt hij geen deuk in een pakje boter getrapt. Hij ligt voortduren­d tegen de grond en kiest voor te moeilijke passes. Toch mag hij blijven staan. Ik begrijp dat niet goed.

De Kanaries zullen een lastig seizoen hebben, want de club telt maar twee concurrent­en, die mogelijk nog slechter doen. Dat zijn Waasland-Beveren en Moeskroen. Al die andere ploegen in hun buurt zijn gewoon sterker: van KV Mechelen over Zulte Waregem tot Eupen. Die hebben veel meer in huis.”

Suzuki herken ik niet meer, de Japanner krijgt te veel krediet

Na de Clásico zie ik Anderlecht en Standard play-off 1 niet halen

“Na Anderlecht-Standard van zondag twijfel ik er aan of die twee in de top vier zullen geraken. Ik denk dat ze allebei te kort gaan komen. Vooral omdat ze vooraan te weinig kwaliteit in huis hebben. Zeker Standard, Obbi Oulare hopt in en uit de ploeg, Avenatti is te min. Als je Beerschot dan ziet voetballen, dat is verzorgd, er zit beleving in en het is efficiënt. Ook KRC Genk en Antwerp zijn momenteel gewoon sterker dan Anderlecht en Standard. Op basis van de Clásico ziet het dus niet goed uit voor die twee.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium