Het Belang van Limburg

Wie moet Refaelov en co. afstoppen?

- Milan Augustijns

ANTWERP - OH LEUVEN MAANDAG 20.45 UUR Had je ons bij aanvang van het seizoen gevraagd wie de driemansde­fensie bij OHL zou gaan bevolken, dan hadden we Schuermans, Duplus en Tshimanga geantwoord. Helaas voor Marc Brys zijn die nu alle drie out en klinken er zorgen over de verdedigin­g.

Twaalf wedstrijde­n gespeeld, 21 tegendoelp­unten geslikt. Voor een club met ambitie – en dat ís OHL – zijn dat geen cijfers om over naar huis te schrijven. “Daar ben ik het mee eens. Dat is gewoon te veel”, beaamt coach

Marc Brys. De defensieve zorgen zijn de afgelopen week alleen maar gegroeid. Schuermans was al voor het hele seizoen out en maandag viel ook aanvoerder Duplus voor zes maanden weg met een scheenbeen­breuk. Ook de ervaring van Tshimanga moet Brys maandag missen op de Bosuil, want die kampt met een lichte stressfrac­tuur.

Brys wijst er graag op dat tegengoals voorkomen niet alleen de taak van zijn defensie is. Toch klinkt nu in eerste instantie de vraag: wie loopt er centraal achterin in afwezighei­d van Duplus en Tshimanga? Kotysch is een zekerheid, maar er moeten nog twee plaatsen ingevuld worden in de driemansde­fensie. De kanshebber­s zijn in principe Ouedraogo, Raemaekers, Ngawa en Jemelka. Ouedraogo mocht vorige week al depanneren, maar liet geen al te beste indruk. De 20-jarige Raemaekers begon goed aan het seizoen, maar lijkt de laatste weken wat gedaald in de pikorde en zat vorige week niet in de selectie. Ngawa kon zich nog niet helemaal doorzetten bij OHL, maar heeft wel ervaring en liet de voorbije weken een goeie indruk in oefenwedst­rijden.

Vaclav Jemelka

En dan is er nog Vaclav Jemelka. De 25-jarige Tsjechisch­e internatio­nal zou weleens de beste langetermi­jnoplossin­g kunnen bieden voor Brys. Afwachten of Brys hem ook effectief aan de aftrap brengt, want de trainer heeft al bijna elke week verrast met zijn basisopste­lling.

 ?? FOTO PN ?? Sascha Kotysch.
FOTO PN Sascha Kotysch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium