Het Belang van Limburg

Messi eert Maradona met goal en uniek truitje

-

FC BARCELONA OSASUNA PRIMERA DIVISION 4 0

Barcelona staat opnieuw in de linkerkolo­m van de Primera Division na een simpele zege tegen Osasuna.

Lionel Messi zette de 4-0-eindstand op het bord nadat hij enkele verdediger­s in de wind zette en daarna het leer in de verste hoek mikte. De Argentijn gaf zichzelf zo de gedroomde gelegenhei­d om zijn overleden landgenoot Diego Maradona te eren. Messi trok zijn truitje uit en showde een shirt met het nummer tien van Maradona van Newell’s Old Boys, de club waar hij zelf bij voetbalde in zijn jeugd en waar ook Maradona op het einde van zijn carrière voor uitkwam. Voor de club uit Rosario speelde Maradona in 1993 vijf duels. Messi was toen pas vijf jaar jong en zat bij één van die vijf wedstrijde­n op de tribunes naast zijn vader. Na die wedstrijd kreeg Messi toen het rood-zwarte shirt met rugnummer 10, zijn eerste echte voetbalshi­rt. Maradona heeft overigens ook een verleden bij FC Barcelona. De Argentijns­e voetballeg­ende speelde tussen 1982 en 1984 voor Barça, daarna vertrok hij naar Napoli.

 ?? FOTO REUTERS ?? Onder zijn Barcelona-shirt droeg Messi een shirt van Maradona van Newell’s Old Boys, de club waar beide vedetten een verleden hebben.
FOTO REUTERS Onder zijn Barcelona-shirt droeg Messi een shirt van Maradona van Newell’s Old Boys, de club waar beide vedetten een verleden hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium