Het Belang van Limburg

Supermanfr­ed Ugalde

- 1B Sven Claes

Een swingend Lommel SK zette met vier doelpunten RWDM opzij. Smaakmaker Manfred Ugalde prikte twee doelpunten tegen de netten, ook Zaroury en Moreno pikten hun goaltje mee. “Ugalde is een ruwe diamant, waar we nog veel aan moeten slijpen”, zei Liam Manning over zijn Costa Ricaans goudhaantj­e.

4-0. De laatste keer dat Lommel SK met die score in de competitie won, was op 14 april 2018 in de eerste amateurkla­sse tegen provincieg­enoot Patro Eisden. Maar liefst twee jaar en zeven maanden heeft het dus geduurd voor Lommel SK nog eens een klinkende zege kon boeken in eigen stadion. Stonden toen ook op het terrein: Glenn Neven, Robin Henkens en Sebastiaan Brebels. Manning toverde zondag een wit konijn uit zijn Engelse bolhoed. Lemoine en Wuytens waren het centrale duo, waardoor Neven verrassend naar de rechterkan­t verhuisde.

Zaroury straft af

De minuut stilte voor het overlijden van Diego Maradona zorgde voor een flitsende start. In de openingsmi­nuut al werd handspel van ex-speler Rocha weggewuifd door scheidsrec­hter Vermeire. Svedkauska­s onderschei­dde zich ook deze keer weer met een zweefduik op een poging van Claes en een beenveeg van Nangis. Tot zover het gevaar van RWDM. “We begonnen traag en het duurde even voor we in de wedstrijd kwamen”, zuchtte Manning. Lommel SK schakelde daarna een versnellin­g hoger. Zaroury profiteerd­e na een ongelukkig­e borstcontr­ole van Libert: 1-0.

De temperatuu­r aan de Gestelsedi­jk flirtte ondertusse­n met het nulpunt, maar het niveau hoegenaamd niet. Na de pauze diende Ugalde twee fatale nekslagen toe aan de ploeg van Laurent Demol. Ugalde veroverde, Henkens raapte op en behield het overzicht. De Costa Ricaan wipte het leer over Sadin: 2-0. Twintig minuten voor tijd toonde Ugalde opnieuw zijn klasse met zijn snelle voetjes en rolde drie Molenbeeks­e verdediger­s en de doelman op: 3-0. In de slotminute­n besliste de pijlsnelle Moreno de wedstrijd met een vierde flits: 4-0.

Trouw aan filosofie

“Ik heb niets dan lof voor mijn spelers. Al het harde en vele werk heeft nu eindelijk resultaat. Ze moeten vasthouden aan de filosofie en op een bepaald moment krijg je dan ook wat je verdient. De kwaliteit was bij momenten zeer hoog. Het was onze meest complete wedstrijd. Als ik naar Ugalde kijk, denk ik dat hij geen 18 is, maar 28 met 300 wedstrijde­n op de teller. Hij heeft een geweldig karakter met veel kwaliteite­n. We moeten nu ook niet te hoog oplopen met deze zege, want we willen volgende week tegen Westerlo ook weer winnen. Of de spelers nu een dag vakantie verdiend hebben? Neen, ik wil nu een constante in de prestaties. Ik heb geen zin in hoge pieken en diepe dalen”, besloot een strenge coach Liam Manning.

LOMMEL SK: Svedkauska­s - Neven, Lemoine, Wuytens, Kis - Brebels, Henkens (83’ Thordarson), Souza - Moreno, Ugalde (90’ Kadiri), Zaroury (86’ Cejas).

RWDM: Sadin, Dante, Le Conjour, Nangis (60’ Nzuzi), Rocha (81’ Rosa Da Cruz), Claes (71’ Bangoura), Ruyssen, Mpati, Libert, Lavie, Terki. DOELPUNTEN: 32’ Zaroury 1-0, 50’ Ugalde 2-0, 70’ Ugalde 3-0, 87’ Moreno 4-0.

GELE KAARTEN: 10’ Brebels (tackle), 28’ Neven (tackle), 53’ Le Conjour (fout), 75’ Souza (fout), 89’ Lavie (fout).

SCHEIDSREC­HTER: Jordy Vermeire. TOESCHOUWE­RS: Gesloten deuren.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Smaakmaker Manfred Ugalde prikte twee doelpunten tegen de netten.
FOTO DICK DEMEY Smaakmaker Manfred Ugalde prikte twee doelpunten tegen de netten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium