Het Belang van Limburg

Stahl en co serveren Achel op een hoopje

-

Doodzonde dat het grote publiek voorlopig niet naar dit Maaseik mag komen kijken. Want deze spelersker­n heeft alles: gestalte, kracht, grinta, gevoel voor spektakel en vooral heel veel kwaliteit. Joel Banks heeft voor elke positie twee gelijkwaar­dige spelers. Cox of Kindt, Verhees of Thys, Esfandiar of Maan... Het lijkt geen verschil te maken. Ook youngsters Mc Cluskey en Espeland, die zaterdag heel wat speelgeleg­enheid kregen, zijn uit het juiste hout gesneden.

Indrukwekk­ende Stahl

Achel reisde onthoofd naar de Steengoed Arena af. Libero

Brouns was nog altijd niet speelklaar en tot overmaat van ramp viel Ward Van Dyck woensdag tegen Haasrode-Leuven geblesseer­d uit. Jan Meertens moest zijn receptieli­jn dus opnieuw herschikke­n. Hij posteerde Dussart op de libero en Staples op de receptie-hoek. Maar vanaf de eerste bal werd duidelijk dat dat niet zou volstaan om Maaseik ook maar iets in de weg te leggen. Serveerde Maaseik nu zo goed of was de receptie van Achel zo ondermaats? De waarheid ligt vermoedeli­jk ergens in het midden.

Het was andermaal Mitch Stahl die zich in de kijker speelde. Hij puurde uit 21 opslagen liefst 7 aces. In set twee serveerde hij van 13-8 naar 24-8. Daarmee oogstte hij terecht applaus van ploegmaats, technische staf en de aanwezige clubmedewe­rkers. “Door een domme blessure heb ik het seizoensbe­gin moeten missen. Dat was erg frustreren­d”, aldus de sympathiek­e Amerikaan. “De laatste weken hebben dan ook enorm deugd gedaan. Ik hou van serveren. Het is een van de hoekstenen van mijn game. Maar aanvallend en blokkerend zit ik nog niet op mijn beste niveau. Wat die punten betreft ben ik niet zo tevreden over mijn wedstrijd. Er is nog werk aan de winkel.”

Topniveau

Stahl kijkt reikhalzen­d uit naar de komende weken. “We gaan stilaan naar de belangrijk­e wedstrijde­n. Door Covid-19 hebben we in de Champions League de boot gemist. We hebben onze zinnen gezet op de CEV Cup. In de competitie komt het erop aan om geen steken meer te laten vallen en na Nieuwjaar op topniveau te zijn.” Geen wedstrijd voor Maaseik de komende week. Achel trekt woensdag naar Waremme. De Luikenaars sprokkelde­n net als Achel nog maar één puntje. Maar aan talent en enthousias­me geen gebrek bij de manschappe­n van Sacha Koulberg. Bij sommige

Achelaars gingen de kopjes zaterdag behoorlijk snel naar beneden. Geen recept voor succes als je de rode lantaarn wil doorgeven.

SETSTANDEN: 25-17, 25-11, 25-16.

VOOR MAASEIK: Kindt 8, Maan 8, Stahl 14, Verhees 7, Esfandiar 8, Karimisouc­helmaei 3. Libero: Dronkers. Kwamen in: Espeland 6, Cox 4, Mc Cluskey.

VOOR ACHEL: Campforts 9, Staples 3, Smit 4, Fransen 3, Verschuere­n, Koelewijn 4. Libero: Dussart. Kwamen in: Van Solkema 1, Schwarmann.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Mitch Stahl klimt hoger dan Thomas Koelewijn en Tim Verschuere­n van Achel.
FOTO DICK DEMEY Mitch Stahl klimt hoger dan Thomas Koelewijn en Tim Verschuere­n van Achel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium