Het Belang van Limburg

Oskar Espeland: “Volgend seizoen een basisplaat­s”

-

Voor het eerst dit seizoen kreeg Oskar Espeland (19) de kans om uitgebreid zijn kunnen te tonen. De jonge Noor sprokkelde vijf punten, waaronder ook de matchbal.

“Fijn dat de coach me het vertrouwen gaf om die derde set te mogen starten. Het doet deugd om na weken van heel veel trainen me eens te kunnen uitleven tijdens een wedstrijd”, gaf Espeland toe. “Ik weet dat ik nog maar negentien ben en dat ik nog een lange carrière voor me heb. Dit seizoen draait vooral om bijleren en me aanpassen aan de club. Maar volgend seizoen hoop ik toch geregeld in de basis te kunnen staan. Ook als je jong bent, wil je zoveel mogelijk op het veld staan.”

Ook Espeland zag dat Achel enkele maatjes te klein was voor Maaseik. “Ik heb ze al veel beter zien spelen dan vandaag. Ze kregen geen controle op de wedstrijd en hadden het vooral moeilijk in receptie. Daarom zijn we heel veel druk blijven zetten met onze opslagen. Week na week blijven we serverend stappen voorwaarts zetten. Jongens als Stahl en Javad kunnen de tegenstand­er heel veel pijn doen vanaf de servicelij­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium