Het Belang van Limburg

Stotzem iedereen te snel af

- Jean Hendrix

PAARDENSPO­RT CSI2* OPGLABBEEK De Maaseikse Laura Stotzem (28) was zondag tijdens de finale van de zesjarige paarden in het Opglabbeek­se Sentower Park, de concurrent­ie te snel af. De deeltijds in de zorg werkende amazone boekte zo haar vijfde internatio­nale zege van dit jaar.

Een dag eerder eindigde de in de deelgemeen­te Opoeteren wonende Stotzem op een tweede plaats. Tijdens de finale was er echter geen houden aan. Ze bewerkstel­ligde de snelste tweede ronde en nam zo haar rivalen te grazen. De andere podiumplaa­tsen waren voor een Noorse en een Deen. Winst was er ook voor Melanie Gelin (Casall) en Mart-Sander Aarma (Keiralanda), maar de grootste slokop van dit concours was wel de 21-jarige profruiter Dieter Vermeiren uit de Brechtse deelgemeen­te Sint-Lenaerts. Met zijn paard Vanilla won hij twee zware rubrieken, terwijl hij met zijn paard Kingston Town een FEI-rankingpro­ef (1.45m) won. De afsluitend­e GP was er evenwel te veel aan voor Vermeiren.

In het Azelhof (Lier) werd er een 1.40m-Gold GP verreden. De winst ging naar Jos Verlooy (Caracas). De Grobbendon­kenaar reed in barrage foutloos naar de finish in 25,25 seconden. Hiermee bleef hij Jeroen Appelen (Luna) voor die de tweede plaats voor zijn rekening nam.

Vejer de la Frontera

De Nations Cup in het Spaanse Vejer de la Frontera werd wegens de hevige regenval van vrijdag naar zaterdag verplaatst. Zeventien landenploe­gen verschenen er aan de start. De Belgische ploeg kon zich helaas niet bij de acht landen voegen die zich plaatsten voor de tweede en beslissend­e ronde. Het begon nochtans goed voor ons land, want Nicola Philippaer­ts (Katanga) zorgde voor een foutloze rit.

 ?? FOTO JH ?? Laura Stotzem boekte haar vijfde internatio­nale zege van dit jaar.
FOTO JH Laura Stotzem boekte haar vijfde internatio­nale zege van dit jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium