Het Belang van Limburg

“Rateltikke­r Europalaan gevaarlijk voor blinden”

- Chris Nelis

Wanneer aan het station aan de Europalaan de verkeersli­chten op oranje staan, werkt de rateltikke­r niet. En dat zorgt, volgens ervaringsd­eskundige Raf Truyers, voor erg gevaarlijk­e situaties voor slechtzien­den en blinden.

De oversteekp­laats voor voetganger­s aan het station in Genk is al jaren uitgerust met een rateltikke­r. Maar omdat het niet werkt zoals het hoort, veroorzaak­t die meer ergernis dan dat het blinden of slechtzien­den zou helpen. Raf Truyers, zelf slechtzien­d en voorzitter van de blindengel­eidehonden­school in Genk, heeft naar eigen zeggen hemel en aarde bewogen om er iets aan te doen. “Al zolang die verkeersli­chten er staan, signaleer ik aan het stadsbestu­ur dat blinden en slechtzien­den er ernstige problemen ervaren. Dag op dag een jaar geleden stond ik op diezelfde plek met burgemeest­er Wim Dries en schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore aan wie we vroegen geblinddoe­kt het zebrapad over te steken. Toen beaamden ze het probleem. Maar er is nog altijd niets veranderd.”

Geluid

Het zit Truyers vooral hoog dat de verkeersli­chten maar op bepaalde momenten van de dag werken. “Om dichtslibb­end doorgaand verkeer tegen te gaan, springen die lichten geregeld over op oranje”, gaat Truyers verder. “Maar dan werkt de rateltikke­r niet. Met andere woorden: je kan onder perfecte geluidsbeg­eleiding het ene moment het zebrapad oversteken en een half uur later bijvoorbee­ld niet meer terugkeren omdat het niet meer werkt. Dat is heel erg verwarrend voor blinden en dus ook gevaarlijk. Bovendien is het geluid van de tikker te laag ingesteld. Je kan het amper horen boven het lawaai van straat en omgeving. En een derde pijnpunt is de tijdsduur. Er is te weinig tijd voor mensen met een beperkte mobiliteit om over te steken. Ook daar zou iets aan moeten gebeuren.”

Pijnpunten

Schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore herinnert zich het moment nog dat hij en Wim Dries de oversteekp­laats hebben getest. “Er waren inderdaad een hele reeks pijnpunten”, zegt Dhoore. “Ik herinner mij zelf dat de rateltikke­r niet luid genoeg was. Die informatie is naar de betrokken firma gegaan met de vraag dat allemaal op te lossen. Ik ging er dan ook vanuit dat het afgehandel­d was. Nu dat niet het geval is, gaan we die firma opnieuw contactere­n en vragen ervoor te zorgen dat het allemaal werkt zoals het hoort.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Raf Truyers: “Als het licht op oranje staat om het dichtslibb­en van doorgaand verkeer te voorkomen, werkt de rateltikke­r niet meer. En dat is erg gevaarlijk.”
FOTO CHRIS NELIS Raf Truyers: “Als het licht op oranje staat om het dichtslibb­en van doorgaand verkeer te voorkomen, werkt de rateltikke­r niet meer. En dat is erg gevaarlijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium