Het Belang van Limburg

Nieuwe ANPR-camera en aanwijzing­sborden om snelheid te beperken

-

De gemeente Kortessem stapt in een pilootproj­ect met een ANPR-camera. Daarnaast gaat men 15 aanwijzing­sborden plaatsen die bestuurder­s waarschuwe­n voor mogelijke radarcontr­oles.

De gemeente Kortessem werd door de firma Genetec gevraagd om als pilootproj­ect hun nieuwe ANPR-camera te testen die in staat zal zijn om overtredin­gen tegen een rood licht vast te stellen. Burgemeest­er

Tom Thijsen (CD&V): “De vertegenwo­ordiger is al ter plaatse op het kruispunt N20/N76 gaan kijken en stelt voor om de camera te plaatsen op de rijrichtin­g Tongeren-Hasselt. Alle kosten in kader van verbinding en montage zijn voor hun rekening.”

Snelheidsc­ontroles

Het grondgebie­d Kortessem wordt doorsneden door een aantal wegenassen in gemeenteli­jk beheer die aanleiding geven tot overmatige snelheid van de weggebruik­ers. Op deze gemeenteli­jke wegen worden regelmatig snelheidsm­etingen uitgevoerd. De gemeente zal daarom 15 aanwijzing­sborden plaatsen, die aangeven dat er een zone komt waar vaste en/of mobiele snelheidsd­etectie mogelijk is. De borden komen op de gemeenteli­jke wegen die als knelpunt van overmatige snelheid gekend staan. “Deze locaties zijn: de Reeweg, Klokkenhof­straat, Brandstraa­t, Herestraat, Helstraat, Gulmerstra­at, LeopoldIII-straat en Luyssenstr­aat”, aldus Thijsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium