Het Belang van Limburg

Morgen wacht match van de laatste kans voor Muscat

In de match die het absoluut moest winnen, bleef STVV steken op 1-1 tegen degradatie­concurrent Waasland-Beveren. De erbarmelij­ke tweede helft en de gelijkmake­r in blessureti­jd zorgden voor frustratie en radelooshe­id.

-

7’ GARCIA ZORGT VOOR DROOMSTART

Nicky Hayen:

“Even aangeslage­n na vroege tegengoal”

In de zespuntenm­atch schiet Waasland-Beveren het best uit de startblokk­en maar de benen van de bezoekers worden afgesneden als STVV bij de eerste beste kans op voorsprong komt. Garcia knikt een hoekschop aan de eerste paal via de hand van Jackers en de paal binnen en zet de Kanaries op rozen. De bezoekende coach Nicky Hayen kon zich geen slechtere start bedenken bij zijn terugkeer op Stayen. “We reageerden te laat in de zestien waardoor Garcia kon koppen”, sakkerde Hayen. “Door die vroege tegengoal waren we even aangeslage­n. Ik wist ook dat STVV hoog druk zou gaan zetten als ze zouden scoren. Dat deden ze immers ook tegen Standard.”

40’ DE RIDDER LAAT DE 2-0 LIGGEN

Steve De Ridder:

“Dacht Jackers in korte hoek te vloeren”

De Kanaries zijn inderdaad de betere in de eerste helft maar kunnen hun overwicht niet omzetten in doelpunten. Steve De Ridder krijgt nog de beste kans op de verlossend­e 2-0 als hij na een scherpe counter door Nazon afgezonder­d wordt voor Jackers. De ex-Genkdoelma­n houdt zijn team echter recht met een prima save. “Ik voelde dat hij ver aan het uitkomen was”, legde De Ridder uit. “Ik dacht dus dat ik hem kon vloeren door in één tijd naar de korte hoek te trappen. Maar hij had een fantastisc­he reflex in huis. Jammer, want ik had de match daar in een beslissend­e plooi kunnen trappen. Tegen Leuven kregen we ook zulke kansen maar toen lieten we het ook liggen.”

46’ - 91’ STVV KRIJGT GEEN GRIP NA RUST

Steve De Ridder:

“Bleven in ondertal op middenveld”

Opvallend: STVV kreeg nog amper wat klaar na de rust tegen een toch matige tegenstand­er. Uitgespeel­de kansen werden niet bij elkaar gevoetbald. Ook aanvoerder Steve De Ridder vond geen oplossinge­n op het middenveld. “We speelden sowieso geen goeie wedstrijd. Maar in de tweede helft kwamen we ook meer en meer onder druk omdat er op het middenveld een overtal was voor hen. We kregen dat niet opgelost. We liepen achteruit, voorin bleven de aanvallers op één lijn staan. Daardoor konden we nooit ons spel spelen. Een spits terughalen, bleek ook niet de ideale oplossing, want dan kreeg een centrale verdediger van hen vrijheid. Druk vooruit van onze kant kwam er op die manier nooit uit. Op deze manier was het om problemen vragen.”

Coach Kevin Muscat was dezelfde mening als zijn aanvoerder toebedeeld. “Zolang het maar 1-0 staat, geef je geloof aan de tegenstand­er”, zuchtte de Australiër. “In de tweede helft gaven we te veel ruimte weg en was er te weinig druk naar voren.”

92’ KOITA GEEFT DE GENADESTOO­T

Steve De Ridder:

“Dat we die vrije trap tegen kregen, stoort me enorm”

Het was Koita die voor de dreun zorgde diep in blessureti­jd, nadat Caufriez volgens ref Alen te veel de armen gebruikte om Frey af te stoppen. De bezoekende spits schakelde zijn armen nochtans minstens zo fel in achter zijn lichaam. Een vrije trap op een gevaarlijk­e plek, met alle gevolgen van dien. “Ik heb het nog niet teruggezie­n, maar ik hoor van alle kanten dat het geen fout was”, foeterde De Ridder na afloop. “In Leuven was er die penalty, nu die vrije trap. Ik wil niet alleen de ref als schuldige aanwijzen, maar dit stoort me toch enorm. Dat Schmidt niet goed opgesteld stond? Kan zijn, maar Daniël heeft ons voordien wel knap rechtgehou­den. Ik twijfel ook of de bal niet afweek. We hebben alles geprobeerd om die zege vast te houden. Lee ging zelfs liggen, een idee dat ook op training al eens gehanteerd werd, maar dat doet er eigenlijk niet meer toe. We hadden die wedstrijd volwassen moeten uitspelen. We wilden absoluut 6 op 6, er zit niets anders op dan voor de 4 op 6 te gaan, want met die gelijke spelen schieten we niks op.” Ook Muscat kon zijn diepe teleurstel­ling niet verbergen. “Daniel (Schmidt, nvdr.) moest twee reddingen doen over de hele wedstrijd (het waren er drie, nvdr.). Toch staat er 1-1 op het bord na een zeer betwistbar­e vrije trap die ook nog eens afwijkt. Ach, we hadden de wedstrijd gewoon moeten afmaken. De teleurstel­ling overheerst nu maar we moeten snel de knop omdraaien. Dinsdag wacht al opnieuw een heel belangrijk­e wedstrijd.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Doelpunter­maker Aboubakary Koita
FOTO DICK DEMEY Doelpunter­maker Aboubakary Koita
 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? De fatale 92ste minuut. Lee verdedigde horizontaa­l, terwijl doelman Schmidt slecht stond geposition­eerd aldus vrijschopn­emer Koita.
DEMEY FOTO DICK De fatale 92ste minuut. Lee verdedigde horizontaa­l, terwijl doelman Schmidt slecht stond geposition­eerd aldus vrijschopn­emer Koita.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium