Het Belang van Limburg

Indrukwekk­end Genk mee aan de leiding

-

Cercle-doelman Thomas Didillon stond in een schietkraa­m en voorkwam erger. Maar zijn 25ste verjaardag was er hoe dan ook eentje om snel te vergeten. “Dat is profvoetba­l. Geen medelijden”, zei hij laconiek.

“Genk zette hoog druk en was doeltreffe­nd”, zuchtte de Fransman achteraf. “Wij stelden daar heel weinig tegenover. Ik zag een ontstellen­d gebrek aan agressivit­eit, aan grinta. We voetbalden apathisch. Dit was profvoetba­l onwaardig.”

Coach Paul Clement probeerde bij de rust nog bij te sturen. In de tweede helft bood Cercle effectief meer weerwerk. Maar toen was het kwaad al geschied.

“De trainer sprak ons aan op onze fierheid. We mochten ons niet laten afslachten. Dat hielp iets. Maar ja... Het is een ambitie van ons om de topclubs pijn te doen. Dat kwam er vandaag niet uit. We moeten hier lessen uit trekken. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan en in de komende dagen weer nederig aan het werk gaan. Dit vraagt om een reactie. Te beginnen tegen OHL.”

Dat hij uitgereken­d tegen zijn exclub Genk met de billen bloot ging, vond Didillon niet prettig. “Maar op het veld mag je geen vrienden zijn. Ik zie wat ik zie. Dit Genk heeft veel kwaliteit en mag ambitie koesteren. Ik wens hen het beste toe.” Groot in de nederlaag, heet dat.

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kouassi en Uronen bieden troost.
FOTO JEFFREY GAENS Kouassi en Uronen bieden troost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium