Het Belang van Limburg

Rising Star Award voor ethische hackers

-

CYBERSECUR­ITY HASSELT

Het Belgische platform voor ethische hackers Intigriti heeft de Rising Star Award van Deloitte gewonnen. Intigriti werd vier jaar geleden opgericht door de Limburgers Wim Bijnens en Stijn Jans.

De Rising Star Award van Deloitte is een onderdeel van de jaarlijkse Fast 50 wedstrijd waarin de 50 snelst groeiende technologi­ebedrijven gerangschi­kt worden op basis van innovatie, groeipoten­tieel en schaalbaar­heid. “Voor ons is dit de bevestigin­g dat we met de hulp van technologi­e de maatschapp­ij een stukje beter en veiliger kunnen maken”, reageert voorzitter Wim Bijnens.

15.000 ethische hackers

Intigriti werd vier jaar geleden opgericht door de Hasselaren Wim Bijnens en Stijn Jans. Vandaag beschikt Intigriti over een netwerk van 15.000 ethische hackers in 130 landen. Intigriti helpt grote bedrijven zoals Brussels Airlines, Kinepolis en Randstad maar ook organisati­es zoals de Europese Commissie bij de verbeterin­g van hun digitale veiligheid. Ethische hackers gaan op zoek naar kwetsbare plekken in de digitale beveiligin­g van de klanten. “Iedereen die via ons platform op een ethische manier veiligheid­sproblemen meldt, kan beloningen tot wel 50.000 euro in de wacht slepen”, legt CEO Stijn Jans uit.

Afgelopen zomer wist Intigriti de Londense investeerd­er ETF binnen te halen. ETF investeerd­e ruim 4 miljoen euro in het bedrijf dat daarmee internatio­naal verder wil groeien. Terwijl de hackers over de hele wereld verspreid zijn, bevinden de klanten van Intigriti zich vandaag nog vooral in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. “Wij zijn ervan overtuigd dat we onze sterke groei van de afgelopen jaren verder kunnen zetten, om zo nog meer impact te hebben in de cybersecur­itywereld in België en ver daarbuiten”, aldus Bijnens.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium