Het Belang van Limburg

Real moet Hazard twee tot vier weken missen

-

De blessure van Eden Hazard (29) is erger dan gevreesd. De dribbelaar van Real Madrid liep tegen Alaves (1-2) toch een spierbless­ure op in de dij en is twee tot vier weken out. Het is al zijn vierde grote kwaal dit seizoen en in het slechtste scenario voetbalt Hazard niet meer in 2020.

Een blessure aan de rectus femoris. Dat klinkt niet om te lachen en dat is het ook niet. Na een schijnbaar onschuldig sprintduel zaterdag tegen Deportivo Alaves moest Eden Hazard opnieuw geblesseer­d naar de kant. Real-trainer Zinédine Zidane hoopte dat het maar een tik was, maar na uitgebreid­e onderzoeke­n blijkt dat de Rode Duivel een spierbless­ure heeft in de dij en moet rusten. In het beste geval is hij twee weken out, in het worstcases­cenario vier weken.

Het onheil blijft dus duren. Hazard was net terug na een coronabesm­etting, maar sukkelde dit seizoen eerder al met een contractuu­r en met de enkel. De dribbelaar miste acht van de veertien matchen die Real Madrid betwistte. Volgens sommige dokters is dat deels te wijten aan stress. De topaankoop wil zich zo graag bewijzen dat hij zijn spieren forceert. Op de persconfer­entie voor het Champions League-duel van vanavond tegen Shakthar Donetsk kreeg Zidane die vraag voor de voeten geworpen. “Stress? Wat zeg jij nu?”, repliceerd­e hij. “Dit zijn zaken die in elk team gebeuren. We moeten volhouden. Eden is sterk en ik twijfel niet aan hem en aan wat hij wil bereiken. We moeten hem wel helpen.” Naast het duel van vanavond tegen Shakhtar mag Hazard ook het laatste groepsduel van volgende week tegen Borussia Mönchengla­dbach

vergeten. Gelukkig staat Real er in de poules van de Champions League nog goed voor. In de Spaanse competitie staat het pas vierde en daar zijn de ontmoeting­en met Sevilla en Atlético onhaalbaar voor Hazard. Bovendien zien alleen de grootste optimisten hem later deze maand nog meedoen tegen Athletic Bilbao en Eibar. Voor Hazard is 2020 een snertjaar. Hij stond vaker aan de kant dan op het terrein.

17 blessures

Het is trouwens ook afzien voor Real Madrid zelf. Niet minder dan 17 spelers van de A-ploeg liepen dit seizoen al blessures op. Dat heeft grotendeel­s te maken met het nog hogere wedstrijdr­itme in dit coronajaar. Ook andere topclubs klaagden dit fenomeen al aan.

 ??  ??
 ?? FOTO REUTERS ?? Hazard moest zaterdag in het competitie­duel tegen Alaves geblesseer­d naar de kant.
FOTO REUTERS Hazard moest zaterdag in het competitie­duel tegen Alaves geblesseer­d naar de kant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium