Het Belang van Limburg

Limburg United speelt vanaf januari wel thuiswedst­rijden zonder publiek

- Raf Comans

BASKETBAL EUROMILLIO­NS LEAGUE Hoewel de horeca nog dicht moet blijven en publiek nog steeds niet is toegelaten, zal Hubo Limburg United in januari toch zijn geplande thuiswedst­rijden tegen Leuven (8/1) en Bergen (29/1) spelen.

De Limburgse eersteklas­ser stelde in november en december zijn thuismatch­en uit omdat basketbal zonder supporters niet hetzelfde is en horeca en vipgebeure­n essentieel zijn om financieel te overleven. “Het uitgangspu­nt is echter altijd geweest dat we in januari sowieso zouden spelen, ongeacht de beslissing­en van de regering. Dat is ook het engagement dat we aangegaan zijn ten opzichte van de Pro League”, aldus voorzitter Maarten Bostyn. “Er is ook geen mogelijkhe­id voorzien om in januari nog wedstrijde­n om deze reden uit te stellen. Dat was voor november en december wel zo.”

“Geen dinnerseat­s, cafetaria, ticketverk­oop, abonnees die op hun honger blijven zitten, enz… dat hakt erop in. Maar ik zou een slechte clubleider zijn, als ik dit niet verwacht had. Als ik het zo hoor, verwacht ik zelfs dat de horeca pas vanaf maart terug open zal mogen. Al hoop ik natuurlijk dat het bij januari blijft.” “De mensen die het momenteel politiek voor het zeggen hebben, hebben er geen idee van wat de impact is van die maatregele­n. En dan lees ik in het weekend dat sluiten wetenschap­pelijk niet echt noodzakeli­jk was, maar dat men een schokeffec­t wilde creëren. Weet je hoeveel mensen je in de miserie stort?” baalt Bostyn.

Het is dus de bedoeling dat de competitie in de EuroMillio­ns League in januari op kruissnelh­eid draait. Maar wat met Luik dat eerder aangaf dat spelen tijdens de lockdown zou leiden tot een faillissem­ent en zijn spelers tot Nieuwjaar op technische werklooshe­id zette? “Luik gaat in januari ook spelen”, is Bostyn overtuigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium