Het Belang van Limburg

“Druk? Die is er al van de eerste speeldag”

-

Kevin Muscat trachtte op zijn persmoment de listige vragen omtrent zijn intussen al tweede ‘match van de laatste kans’ vakkundig te omzeilen. “Je kan niet willen verliezen of je kan willen winnen. Ik verkies dat laatste.”

Het puntenverl­ies van tegen Waasland-Beveren was maandag nog niet verteerd in SintTruide­n. Muscat herhaalde dat de arbitrale beslissing­en de laatste weken punten hebben gekost. Maar de Australiër was ook niet blind voor de tekortkomi­ngen van zijn elftal. “In de tweede helft vergaten we te voetballen. Er was te weinig beweging in balbezit en te weinig druk naar voren. Desondanks creëerde onze tegenstand­er amper gevaar. Dan is het eens zo zuur dat we aan het eind van de rit punten verliezen.”

Veel tijd om te tobben krijgen Muscat en co niet. Vanavond Verliezen tegen hekkenslui­ter Moeskroen betekent wellicht het einde van de Australiër als coach van STVV. Op dat heikele thema wilde Muscat niet dieper ingaan. “De druk is er voor beide ploegen. We zullen zien wie er het best tegen bestand is. En daarbij, ik voel al druk sinds de eerste speeldag tegen AA Gent. Veel is er dus niet veranderd voor mij.”

Als we de stand erbij nemen, kunnen we alleen maar vaststelle­n dat er toch wel wat veranderd is. De

Kanaries lijken veroordeel­d tot knokken tegen de degradatie. Een scenario waar wellicht niemand rekening mee had gehouden. “Bepaalde

wedstrijde­n hadden heel anders kunnen aflopen”, aldus Muscat. “Maar het heeft niet veel zin om terug te blikken. De situatie is wat ze is. Ik blijf positief. En als ik kijk naar onze wedstrijd in Leuven en onze eerste helft tegen Waasland-Beveren, dan heb ik daar alle reden toe. De laatste weken waren we redelijk consistent.” De coach gaf tot slot nog toe dat er na het gelijkspel tegen WaaslandBe­veren overleg was met het clubbestuu­r. “Maar dat contact verliep niet anders dan anders”, reageerde hij kort en licht gepikeerd. “Dat gezegd zijnde wil ik mijn energie en focus alleen maar in mijn elftal steken en in de voorbereid­ing op deze belangrijk­e wedstrijd.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kevin Muscat.
FOTO DICK DEMEY Kevin Muscat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium