Het Belang van Limburg

Deze week nog geen beslissing over vervolg amateurcom­petitie

-

De knoop over hoe het nu verder moet met de voetbalcom­petities in de lagere reeksen wordt deze week nog niét doorgehakt.

De coronacris­iscel van de KBVB (bestaande uit delegaties van Voetbal Vlaanderen, haar Waalse tegenhange­r ACFF, de Pro League en de KBVB) zat maandag al een eerste keer samen, maar stelde haar beslissing (minstens) uit tot een volgend overleg, dat op maandag 7 december ingepland werd. “We hebben een aftastend gesprek gehad”, zegt Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

Er liggen nog vier scenario’s op tafel. Eén: de competitie volledig afwerken. Al lijkt dat - zelfs met midweekwed­strijden en zonder eindronde - een heel moeilijk verhaal. Twee: de einddatum verlengen, zodat er meer ruimte is om alle wedstrijde­n te spelen. Drie: slechts één speelronde afwerken. In dat verband werkte Voetbal Vlaanderen afgelopen zomer al een reglement uit, waardoor een halve competitie volstaat om een definitief klassement op te maken en stijgers en dalers aan te duiden. En vier: de competitie niet meer hervatten. Van Craen: “Er is nog geen beslissing genomen. Meer nog, het is zelfs niet zo dat de beslissing meer neigt naar scenario A of B.” Ook voor de bekercompe­titie moet nog een oplossing gezocht worden. De zestiende finales staan nu geprogramm­eerd op 9 en 10 januari, maar op dat moment mogen de amateurclu­bs nog niet trainen. De Pro League plant daarom eerstdaags een overleg met de negen overgeblev­en amateurclu­bs om een oplossing te vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium