Het Belang van Limburg

Heropstart voorlopig niet aan orde

-

Een heropstart van de nationale handbalcom­petities en de BeNe-League is voorlopig niet aan de orde. “De overheid heeft ons weinig perspectie­f geboden”, reageert BeNe-Leaguevoor­zitter Michel Kranzen.

“Versoepeli­ngen zijn nog niet aan de orde, maar we blijven strijdvaar­dig. Er liggen een aantal scenario’s op tafel en daarover zullen we binnen een tiental dagen communicer­en. We houden nauw contact met de clubs en de federaties en we komen eruit.”

Ook bij regerend Belgisch kampioen Bocholt blijft men hoopvol. “We hebben inderdaad heel weinig perspectie­f ”, beaamt secretaris Jan Evens. “Maar ik blijf - misschien tegen beter weten in - optimistis­ch en ga ervan uit dat er dit seizoen nog gespeeld wordt. Officiële bevestigin­g is er nog niet, maar als ik naar het competitie­rooster kijk, is er bijvoorbee­ld van de beker van België geen sprake meer. Ook wat de BeNeLeague betreft is het op alle fronten doodse stilte. Officiële instanties werken - naar eigen zeggen aan een oplossing, maar de clubs vernemen niets. Dus ook op dat vlak verwacht ik weinig. Ik zie niet in hoe we vanaf maart nog een volledig competitie­programma kunnen afwerken. Ik vrees dat we onze zinnen moeten zetten op een competitie tussen de zes beste Belgische clubs. Bocholt, Visé, Tongeren, Pelt, Atomix en Hasselt gaan onderling bikkelen voor de Belgische titel en daar houdt het dan mee op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium