Het Belang van Limburg

Herk Sport recupereer­t vier spelers

-

Wanneer de competitie in de Limburgse reeksen precies hervat kan worden, is nog niet duidelijk. Wel al duidelijk is dat derdeprovi­ncialer Herk Sport (3C) dan opnieuw kan rekenen op vier langdurig geblesseer­den, die van de coronastop ‘profiteerd­en’ om te revalidere­n.

Derdeprovi­ncialer Herk Sport (3C) begon de competitie met een schamele één op vijftien. Niet vreemd, gezien de blessurego­lf die de Hasselaars teisterde. Zo lagen met Jens Munters (adductoren), Robin Schuermans (gebroken hand), Vincent Riskin (scheenbeen) en Brecht Cosemans (patellapee­s) vier spelers voor langere tijd in de lappenmand, toen de competitie half oktober stopgezet werd. Zij geraken nu normaal tijdig fit voor een eventuele herstart en voor operatie redding. Voor verdediger Schuermans en aanvaller Munters begon de lijdensweg zelfs al in de voorlaatst­e match van de voorbereid­ing. “Bij een normale loopbewegi­ng steeg een krakend geluid op uit de liesstreek”, reageert Munters. “De lange adductor in de lies was over een lengte van 2,5 cm afgescheur­d. Ik had bij ex-club Stevoort wel vaker last van kleinere hamstringb­lessures, maar dit keer stond ik meteen vier maanden aan de kant.

WOUTER SCHEELEN (BOCHOLT, TWEEDE AFD.)

Bocholt VV heeft er een wintertran­sfer bij. Middenveld­er Wouter Scheelen

(foto) is immers opnieuw fit voor de eventuele herstart na de jaarwissel­ing.

“En dat zal deugd doen, want ik heb dit seizoen nog geen enkele competitie­minuut op de teller staan”, reageert Scheelen, die eind augustus in de oefenparti­j tegen THES de ligamenten van de enkel scheurde. “Je weet dan dat je een kleine twee maanden out bent, maar door de gevolgen van Covid-19 is dat allemaal een beetje uitgelopen. Nu ja, ik mag niet mopperen, want uiteindeli­jk heb ik slechts vier wedstrijde­n gemist. Ik ben alvast erg hongerig naar het spelletje, zeker nu mijn ploegmaats met tien op twaalf zo’n schitteren­de start hebben genomen. De basiscondi­tie is er, nu nog hopen dat ik snel weer wat matchritme mag opdoen.”

Het zou zelfs nipt zijn voor een competitie­herstart in januari. Maar daarover moet ik me nu dus geen zorgen meer maken.” “Die blessure kwam zeer ongelegen, omdat ik als kopbalster­ke spits en als aanspeelpu­nt een belangrijk­e rol had in ons aanvalsspe­l. En net die aanval, een sterk punt in de voorbereid­ing, liep stroef in de competitie­matchen. Door de coronastop voelde ik me alvast minder schuldig over mijn afwezighei­d.”

JARNE HELEVEN (TERMIEN, DERDE AFD.)

Ploegmaat Robin Schuermans liep in dezelfde partij een breukje op van een middenhand­sbeentje. “Als offensieve rechtsback had ook ik de ploeg kunnen helpen. Meteen scherp staan bij een herstart is de boodschap”, beseft Robin. “Want als Voetbal Vlaanderen kiest voor een competitie met één speelronde, dan mag er niet veel meer mislopen. Maar met een volledig fitte kern zal geelblauw niet zakken.”

Naast basispionn­en Munters en Schuermans vielen met centrale verdediger Brecht Cosemans en middenveld­er Vincent Riskin nog twee spelers uit, die een plekje op het wedstrijdb­lad verdienen. Cosemans revalideer­t nog volop.

“Door een chronisch ontstoken patellapee­s kon ik niet aan het seizoen beginnen. Door versterken­de oefeningen van de bovenbenen en loopsessie­s sta ik al ver.

Ik hoopte vooral om midden januari het gras weer te ruiken en dat persoonlij­ke doel valt inmiddels perfect samen met wat wettelijk mag.”

Ook Vincent Riskin is dan weer van de partij. “Mijn chronische scheenbeen­vliesontst­eking is dankzij opwarmings­oefeningen voor 75 procent verleden tijd. Als ik die coronakilo’s nog verlies, zal 2021 zowel voor mij als voor Herk een nieuwe start zijn.”

FERRE JOOSTEN (BREE BEEK, 1PROV.)

MICHIEL VERMIJL (WIJCHMAAL, 3B)

GLENN VAN CELST (KOLONIE, 4B)

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bij Herk Sport profiteren Jens Munters, Robin Schuermans, Vincent Riskin en Brecht Cosemans van de lockdown om te revalidere­n zonder matchen te moeten missen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bij Herk Sport profiteren Jens Munters, Robin Schuermans, Vincent Riskin en Brecht Cosemans van de lockdown om te revalidere­n zonder matchen te moeten missen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium