Het Belang van Limburg

Van ecologisch winkeltje naar verpakking­svrij warenhuis

-

KLINDER trouw aan onze principes. Veel hout ook, en lage rekken zodat de mensen altijd zien wat er in de winkel nog te beleven valt. En voor ouders die hun kleintjes bij hebben, is er een hoek met leuke speeltuige­n.”

Flesjes en potjes

Meer dan ooit moet wie bij Klinder winkelt gewapend zijn met een arsenaal aan potjes en flesjes. “Je kan ze ook kopen in de winkel”, legt Machteld uit. “Wie ze zelf meebrengt, kan zijn potjes wegen en er een stickertje met het gewicht op kleven. Aan de kassa kunnen we dan meteen wegen hoeveel product er netto is ingeladen. Dat kan met een arsenaal aan oliën, noten, wijnen, azijn, koekjes en snoepjes, granen, bloem, koffie- en theesoorte­n, noem maar op. Ook hygienepro­ducten zoals waspoeder en zeep, schoonheid­sproducten en bodylotion­s hebben we in ons assortimen­t.”

Helemaal nieuw is de versafdeli­ng. “Elke dag vers brood, sandwiches, cake en gebakjes, geleverd door De Wroeter of door bakker Vanderstra­eten uit Alken. Van Puur Legum uit Heusden-Zolder hebben we verse groenten en fruit in onze koelcel. Op enorme borden geven we aan welke soorten voorradig zijn in elk seizoen. We willen onze klanten daar ook weer bewust van maken. Nog in de koelcel liggen kazen, met een vegan aanbod, yoghurt, boter en haring. Ook eieren zijn er, en vegan ijs. En vanaf volgende week hebben we kant-en-klare traiteurge­rechten zoals stoofvlees – het ‘echte’, maar ook met seitan. Onze verse pindakaasa­utomaat zal zeker in het oog springen, waar verse pinda’s gemalen worden en in je potje druipen als pindakaas.”

Kassa

Het meest ingrijpend voor Machteld zelf is dat ze gaat samenwerke­n met drie personeels­leden. “En dat we kassa’s gaan gebruiken.

Tot voor kort schreef ik alles nog netjes in een boekje, dat zal nu wat sneller en efficiënte­r gebeuren. Of er een groeiende markt is? Absoluut. Ik merk dat ook aan de vragen die we krijgen. We hebben zelfs nog wat ruimte over in de winkel voor als er leuke suggesties van klanten komen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Machteld Lambrichts: “Voor de winkelinri­chting hebben we alleen gerecupere­erde materialen gebruikt.”
FOTO SVEN DILLEN Machteld Lambrichts: “Voor de winkelinri­chting hebben we alleen gerecupere­erde materialen gebruikt.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium