Het Belang van Limburg

“Strategisc­he projecten voor stabiele toekomst”

Meerderhei­d: spa-Groen-Plus (9), CD&V (7) en N-VA (4) Oppositie: BUUR (8) en VB (3)

- GEMEENTERA­AD

Meerjarenp­lan: De gemeentera­ad van HouthalenH­elchteren stond vooral in het teken van de herziening van het meerjarenp­lan. Burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a-Groen-Plus) stelde de beleidspri­oriteiten, de financiële analyse, het relancepla­n en de strategisc­he projecten voor. Vooral de zogenaamde ‘vlaggensch­epen’ springen in het oog. Onder meer de concrete initiatiev­en in het kader van de NoordZuidv­erbinding en de centrumont­wikkeling kwamen uitvoerig aan bod. Voorts ook het toeristisc­he project Kolenspoor en grote verkeerspr­ojecten zoals de kruising van de Koolmijnla­an en de Souwstraat, de Weg naar Zwartberg en de Tulpenstra­at en de Lillosteen­weg. Ook de renovatie en herinricht­ing van Molenheide, De Plas en de vernieuwin­g van de vereniging­slokalen in de Hortelstra­at staan hoog op de agenda. In Houthalen-Oost krijgen het ontmoeting­scentrum, de sporthal, een soccerplei­n en een kunstgrasv­eld prioriteit. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2021 ook de onderhande­lingen voor de ontwikkeli­ng van de Zorgcampus in een publiek-private samenwerki­ng afgerond kunnen worden.

Vuurwerk: In een antwoord op een interpella­tie van Eefje Vanwortswi­nkel (BUUR) over luide knallen in Houthalen-Oost en eindejaars­vuurwerk zegt burgemeest­er Yzermans dat de gemeente zich zal aansluiten bij een totaal vuurwerkve­rbod als dat op provinciaa­l of federaal niveau wordt vastgelegd.

Binnenvaar­tstraat: Melissa Bosmans (BUUR) wilde weten hoe het zit met de aangekondi­gde bijkomende veiligheid­singrepen in de Binnenvaar­tstraat. Daarop antwoordde schepen Luc Melotte (N-VA) dat die eerstdaags worden uitgevoerd. “Er komen dubbele rijbaankus­sens bij de in- en uitgang van het bewonersge­deelte en er komen kleurmarke­ringen om de fietsstraa­t te accentuere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium