Het Belang van Limburg

Eerste zangeres Milk Inc. duikt op in ‘First dates’

Muziek lijkt het perfecte glijmiddel om de date tussen Jimmy Thielens en Karen Boelaerts te doen slagen. Maar de twee blijken ook nog iets heel anders gemeen te hebben.

- Tom Vets

Karen Boelaerts (57, Kortenaken) zong eind jaren 90 de hits van Milk Inc. Hoewel wijlen Ann Vervoort de frontvrouw op het podium was, was het de stem van Karen die je hoorde op o.a. In My Eyes en Walk on Water. Ook zong ze hits van 2 Fabiola en Maurizzio. Ze werd gekoppeld aan dj JIMZO 2.0, alias Jimmy Thielens (55, Diest). “Ik was onder de indruk. Ik wist niet dat zij die liedjes zong”, zegt Jimmy. “Maar dat was voor mij minder belangrijk. Ik zoek niet specifiek iemand die met muziek bezig is. Ik snap wel waarom ze ons koppelden. Zij is ook het zorgzame type dat zichzelf wegcijferd­e voor een ander.” “Ik heb tien jaar voor mijn moeder gezorgd, die Alzheimer heeft”, zegt Karen. “Mijn vader overleed, en moeder klampte zich aan me vast. Ik had zelf geen partner meer. Ik ben twee keer getrouwd en gescheiden. Er zijn ook geen kinderen. Waarop mijn moeder en ik constant met elkaar optrokken. Toen Alzheimer de kop opstak, werd de zorg voor haar intens. Ondertusse­n is de ziekte dermate gevorderd dat ik profession­ele hulp moest zoeken. Daardoor heb ik terug meer tijd om aan mezelf te besteden en iemand te zoeken waarmee ik oud kan worden.”

Jimmy noemt zich een bewuste single. “Toen ik alleen kwam te staan was mijn zoon tien jaar. Zijn droom was om profvoetba­ller te worden. Hij ging zes keer per week trainen en ik cijferde me helemaal weg zodat hij zijn droom kon realiseren. Ik vond niet dat hij de dupe van de keuzes van zijn ouders mocht zijn. Omdat ik haast elke avond naast het voetbalter­rein stond, was een relatie onmogelijk. Ik had me daarbij neergelegd. Ondertusse­n is hij volwassen en bleek een profcarriè­re er toch niet in te zitten.” Waarop Jimmy besloot na lange tijd weer eens zichzelf op het voorplan te zetten. “Ik volgde al de Britse First Dates”, zegt Jimmy. “Ik stond altijd versteld van de matches. Toen hier een kandidaten­oproep werd gelanceerd, twijfelde ik niet.”

Geslaagde date

Na de grote dancehits van twee decennia geleden stortte Karen zich op een nieuw project. “Ik ben met Rudolf Hecke van Pop in Wonderland een coverband begonnen met hits van de jaren zestig. We hebben ontelbare keren opgetreden. Telkens brachten we een twee uur durend spektakel, met vuurwerk, zeepbellen en aangepaste belichting. Door corona staat dat nu op een lager pitje. Ondertusse­n is Rudolf bezig met een boek over Serge Gainsbourg en met dat project, Het Kind Van De Sixties, bezoeken we de culturele centra. Hij geeft een lezing, de band zorgt voor muzikale ondersteun­ing, met songs van David Bowie tot Janis Joplin.” Jimmy leeft zich uit als dj. “Ik speel onder meer in zomerbars en draai als resident dj elke vrijdag bij het foodtruckf­estival SMA(A)K, dat van april tot september plaatsheef­t in 22 Vlaamse steden. Ooit won ik een dj-wedstrijd van JIM i.s.m. Marktrock Leuven maar ik ben daarmee jarenlang gestopt tijdens mijn huwelijk.” Jimmy noemt First Dates een ‘buitengewo­ne ervaring’. Ook Karen was op haar gemak. “De camera’s zie je niet. Het lijkt een tête-à-tête in een normaal restaurant. Hij zat al aan de toog toen ik binnenkwam. Dat eerste moment waarop je elkaar ziet is het spannendst­e”, zegt Karen. “Mijn eerste reactie? Ik vond dat Jimmy er goed uitzag. Ik voelde meteen iets avontuurli­jks, er zat een beetje rock-‘n-roll in hem. Hij was ook niet op zijn mondje gevallen.” (lacht)

“Ik ben nogal een vlotte kerel”, zegt Jimmy. “Ik denk te mogen zeggen dat de avond in het restaurant geslaagd was. De communicat­ie liep vlot en we voelden ons op ons gemak bij elkaar.”

→ First Dates, Eén, 21.25 uur

 ?? FOTO VRT ?? Karen Boelaerts, die eind jaren 90 de hits van Milk Inc. inzong ging op date met dj Jimmy Thielens.
FOTO VRT Karen Boelaerts, die eind jaren 90 de hits van Milk Inc. inzong ging op date met dj Jimmy Thielens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium