Het Belang van Limburg

“Ze hebben één ster, maar dit is anderhalve waard”

-

GEPROEFD MENU:

Thaise kokossoep met Zeeuwse mosseltjes

Tartaar van rund, bereidinge­n van Parmezaans­e kaas en winterse kruiden Coquille, aardappel, zilte yoghurt, zeegroente­n, dashi

Zeebaars, ditaline (pasta) met inktvis, romesco en bouillon van chorizo Filet van haas, puree van butternut, jonge knolletjes en jus royal van haas Melkchocol­ade, mandarijn, speculoos, vanille

PRIJS:

75 euro. Bestellen via innesto.be, menu haal je af aan het restaurant, betalen doe je ter plaatse.

Bij Innesto is er niet alleen een doos met maar liefst een 20-tal potjes en zakjes, maar ook nog een boekje van 15 pagina’s. De handleidin­g. Bij het doorblader­en, sla ik in lichte paniek. Dit is een speeldoos voor gevorderde­n. Topchef Koen Verjans is al even creatief als Sergio Herman, een van zijn leermeeste­rs. Maar thuis gewoon meteen de voeten onder tafel schuiven zal niet lukken. Er moet nog een beetje gewerkt worden. Dat je zo’n kleurig arsenaal aan potjes voor 75 euro krijgt, lijkt wel zeer scherp geprijsd. Of ze hier nog aan verdienen? Of zijn dit gewoon vingeroefe­ningen tegen kostprijs? “Ja, je kan aan al deze boxen verdienen op voorwaarde dat je grote hoeveelhed­en maakt”, zegt Jos Mechelmans.

Het voordeel van thuis eten, is dat je het niveau van de wijn kan afstemmen op de gerechten, zonder dat je failliet gaat. We betalen in dit land veel voor wijn, minder voor eten. Met de winst van de wijn, financiere­n restaurate­urs het eten. Maar als in coronatijd­en de winst op de dranken wegvalt, is dat voor veel restaurant­s een aderlating. “Die wijnprijze­n dateren van vroeger, toen restaurant­s een eigen stock aanlegden. Dat doen ze niet meer, toch hanteren veel restaurant­s nog dezelfde coëfficiën­t: de inkoopprij­s maal drie.”

HET OORDEEL VAN JOS MECHELMANS:

“Innesto heeft een ster, maar dit is er anderhalve waard”, vindt Jos Mechelmans. “In het restaurant bereid, zelfs twee.” De gerechten zijn dan ook top. Het tartaar van rund lijkt met een mes gesneden, de mosseltjes, de coquille, elke hap is een feest. “Aan de zeebaars zit nog vel. Dat grijze vet tussen vel en vis, geeft smaak.” Romanesco is normaal gezien een groene kool, deze puree is oranje. “Misschien hebben ze er tomaat aan toegevoegd om meer kleurvaria­tie te krijgen op het bord.” De filet van haas ruikt naar peperkoek. “Kaneel en kruidnagel. Zalig.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium