Het Belang van Limburg

STVV zet Muscat op straat, Hollerbach staat klaar

-

Na elf maanden zit het avontuur van Kevin Muscat bij STVV erop. Vlak na de 3-2-nederlaag in Moeskroen communicee­rde de club nog niet, maar uit goede bron weten we dat de Australisc­he coach vanaf vandaag op de keien staat. Bernd Hollerbach wordt waarschijn­lijk zijn opvolger.

Ook voor assistente­n Carlos Salvachua en Luciano Trani loopt het verhaal op Stayen ten einde. Wellicht zal beloftenco­ach Stef Van Winckel de trainingen leiden tot er een opvolger is voor Muscat. De kans is groot dat Bernd Hollerbach die opvolger wordt. Normaal gezien tekent de 50-jarige Duitser vandaag een contract op Stayen, maar pas na de trip naar Club Brugge zaterdag zou hij ook daadwerkel­ijk overnemen. Op Jan Breydel zal Van Winckel normaal gezien nog langs de zijlijn staan en de coaching voor zijn rekening nemen. Hollerbach kent u vast nog van zijn periode bij Excelsior Moeskroen, waar hij vorig seizoen een tijd aan de slag was en het best aardig deed. Hij coachte er 24 wedstrijde­n, won er daar acht van, speelde negen keer gelijk en verloor zeven maal.

Zijn carrière startte Hollerbach bij de Duitse vijfdeklas­ser VfL 93 Hamburg. Daarna maakte hij eigenzinni­ge keuzes: onder meer als assistent van Felix Magath bij Wolfsburg. en Schalke 04, als hoofdcoach en technisch directeur bij vierdeklas­ser Würzburg Kickers en even als hoofdtrain­er bij Hamburg SV in de Bundesliga. Op Wikipedia werd hij dinsdagavo­nd al vermeld als de nieuwe trainer van STVV. Zo ver was het toen nog niet, maar hij is wel de belangrijk­ste kandidaat.

Degradatie­strijd

De wegen van STVV en Muscat scheiden na net geen jaar. De Australiër arriveerde rond de jaarwissel­ing in Haspengouw. Omdat hij niet over de vereiste trainersdi­ploma’s beschikte, moest hij aanvankeli­jk zijn ei kwijt als sportief adviseur. Toch zette hij in die rol samen met tussenpaus Milos Kostic al volop de lijnen uit. Vanaf de zomer was Muscat volledig zelf aan zet. Met slechts twee zeges, tegen AA Gent en Standard, werd dat geen succesverh­aal. STVV is inmiddels afgezakt naar de zestiende plaats en staat voor een lange en slopende degradatie­strijd. De marge met de nummers 17 (Moeskroen) en 18 (Waasland-Beveren) bedraagt respectiev­elijk 1 en 2 punten. De 1 op 6 die hij de voorbije vier dagen tegen die twee rechtstree­kse concurrent­en pakte, bleek de doodsteek. Het is nu meer dan waarschijn­lijk aan Hollerbach om beter te doen.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS/BELGA ?? De nederlaag tegen Moeskroen betekent voor Kevin Muscat het einde als coach van STVV. De kans is groot dat de Duitser Bernd Hollerbach zijn opvolger wordt.
FOTO JEFFREY GAENS/BELGA De nederlaag tegen Moeskroen betekent voor Kevin Muscat het einde als coach van STVV. De kans is groot dat de Duitser Bernd Hollerbach zijn opvolger wordt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium