Het Belang van Limburg

“Nu één blok vormen en winnen tegen Club Brugge”

-

Steve De Ridder zat er op Le Canonnier beteuterd bij. “Ik weet nog altijd niet hoe we deze match hebben kunnen verliezen”, zuchtte de STVV-aanvoerder.

De betere ploeg zijn, maar toch de boot ingaan. Alweer. Het roept frustratie­s en vragen op. “We domineerde­n de match van de eerste tot de laatste minuut, maar de bal wilde er niet in”, foeterde een aangeslage­n Steve De Ridder. “Zij trapten het leer de tribune in, maar bleken uiterst efficiënt op de tegenaanva­l. Daar waren wij niet op voorbereid. We hebben alles gegeven, maar toch was het weer niet goed genoeg. Dat komt hard aan. We moesten hier winnen, dat is niet gelukt, waardoor we in een select groepje degradatie­kandidaten belanden. We zullen het met drie, vier ploegen moeten uitvechten.”

Achter trainer

Afgaande op de inzet die de Kanaries toonden, stonden ze dinsdag nog achter hun coach, die later ontslagen zou worden. “Kijk naar onze matchen tegen Standard, Genk, OH Leuven en WaaslandBe­veren, dan kan je niet zeggen dat we tegen onze trainer speelden. Maar je moet het in de eerste plaats voor jezelf en de fans doen.

Tonen dat je het waard bent om dit shirt te dragen.”

Druk

Ook al gaven de Kanaries het volle pond, in het voetbal blijft de trainer eindverant­woordelijk voor de resultaten, zeker als die slecht zijn. De Ridder was meteen na de wedstrijd nog niet op de hoogte van het ontslag dat zou volgen. Hij hoopte nog dat Muscat aan zou mogen blijven. Niet dus. “De druk van de fans en de pers is nu groot, maar ik zou niet te overhaast handelen. Ik denk bovendien niet dat een nieuwe coach veel zal veranderen. We moeten één blok vormen, alles op een rij zetten en dan maar winnen tegen Club Brugge.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De teleurstel­ling is enorm bij De Ridder.
FOTO JEFFREY GAENS De teleurstel­ling is enorm bij De Ridder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium