Het Belang van Limburg

Ward Pétré mag wel in bubbel trainen

-

SHORTTRACK

Ward Pétré (23) uit Herk-de-Stad kon als profession­eel shorttrack­er met olympische ambities ook in volle coronacris­is blijven trainen in ijshal De Schaverdij­n in Hasselt, maar zag in 2020 wel alle officiële wereldbeke­rwedstijde­n en events afgelast door corona.

Pétré: “Daardoor is het een beetje dubbel. We zijn met de Belgische profession­ele shorttrack­ers zeer blij dat we kunnen blijven trainen, maar uiteraard train je om te kunnen schaatsen in topcompeti­ties en die waren er nu niet. Voor mij is het extra spijtig, want na een val vroeg in het seizoen 2019-2020, had ik goed gescoord in mijn eerste twee wereldbeke­rs, tot corona dus een punt zette achter het seizoen. De eerstvolge­nde grote opdracht, het EK shorttrack op 22 januari in Polen, gaat voorlopig wel nog door en daar focus ik nu op.”

Terwijl de meeste ijsbanen in Vlaanderen hermetisch gesloten zijn, is de Schaverdij­n in Hasselt wel open. Maar de trainingen gebeuren onder strikte regels. Pétré: “Sinds juni trainen wij al in dezelfde bubbel. Moest daar iemand bijkomen, dan moet die persoon een negatieve coronatest voorleggen en sowieso een periode in quarantain­e vóór hij bij het team aansluit. We krijgen het privélege van Sport Vlaanderen om te blijven trainen, dus wij zijn de eerste om toe te zien dat die regels ook worden nageleefd. Of ik zelf als besmet ben geweest? Neen. We worden nochtans regelmatig getest. Ik heb een keer een snotvallin­g gehad, maar de test was negatief.”

Tot vorig jaar trainde Pétré in Nederland, maar daar is een einde aan gekomen. Pétré: “De druk in Nederland werd te groot. Ik ben nog wel een paar keer gaan trainen, maar ik train nu vooral in Vlaanderen.”

 ?? FOTO SEM ?? Ward Pétré bereidt momenteel het EK in januari in Polen voor.
FOTO SEM Ward Pétré bereidt momenteel het EK in januari in Polen voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium