Het Belang van Limburg

Juf Zeynep (39), moeder van drie, bezwijkt aan corona

- Zahra Boufker

CORONAVIRU­S LANAKEN/MAASMECHEL­EN

Zeynep Gunaydin gaf sinds 2004 islamlesse­n in basisschoo­l In de Engelse Hof. Ze keerde in oktober terug in de klas nadat ze in juli was bevallen van haar derde kindje. Vorige maand overleed ook haar moeder al aan de gevolgen van een besmetting met het coronaviru­s. Vader Ferhat Gunaydin uit Maasmechel­en verloor in enkele weken tijd zijn vrouw én zijn dochter. Hij is een gebroken man. “Neen, het gaat niet met mij. Eerst mijn vrouw en nu mijn oogappel moeten afgeven is onbeschrij­felijk. Twee kerngezond­e vrouwen zijn in een mum van tijd overleden. Ik kan het nog steeds niet geloven. Vorige week was er nochtans nog hoop, want Zeynep bewoog haar ogen en haar vingers. Tot we maandag telefoon kregen van het ziekenhuis dat het de slechte richting uitging.”

Ook moeder verloren

Ferhat is net als Zeynep aan de slag als islamleerk­racht en woonde met het gezin van zijn dochter in een kangoeroew­oning. “Hoe het nu verder moet, weet ik op dit moment nog niet. Maar de kinderen van Zeynep zijn ook onze kinderen en die laten wij niet in de steek. Ook al hebben we veel verdriet.”

Volgens directrice Sabine Jans verliest de school een juf uit de duizend. “Op 24 oktober vertelde ze mij dat haar ouders besmet waren met het coronaviru­s en dat ze ook in quarantain­e moest. Het weekend daarna belde ze met de boodschap dat ze zelf ook positief testte.”

Het slechte nieuws hield daarna niet op. “Een aantal dagen later hoorde ik via de familie dat ze samen met haar mama was opgenomen in het ziekenhuis. Half november kregen we dan het nieuws dat haar moeder was overleden. De papa van juf Zeynep is pas sinds vorige week terug van de begrafenis in Turkije en nu dit.” Zeynep was heel geliefd bij leerlingen en collega’s. “Op 5 oktober, de dag van de leerkracht, trakteerde ik iedereen op een klein presentje”, vertelt Sabine Jans. “Die dag zei ze nog: ‘Morgen heb ik een cadeautje bij want dan ben ik jarig.’ Een dag later had ze voor iedereen een individuee­l en coronaproo­f pralinedoo­sje mee. Ze was zo voorzichti­g. Een zeer intrieste gebeurteni­s.”

Ze zal erg gemist worden op school. “Op elke activiteit was ze aanwezig en in de weer om te helpen. Ze was één van ons. Met pijn in ons hart hopen we dat we nog een mooi afscheid kunnen organisere­n. We hebben vandaag een mooi gedenkboek­je voor haar gemaakt. De komende dagen zal het CLB klaarstaan om leerkracht­en en leerlingen op te vangen.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Zeynep Gunaydin was islamleerk­racht in basisschoo­l In de Engelse Hof.
FOTO RR Zeynep Gunaydin was islamleerk­racht in basisschoo­l In de Engelse Hof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium