Het Belang van Limburg

STVV zet coach Muscat aan de deur

-

De Kanaries schoten zichzelf in de voet in Moeskroen: na een onverdiend­e en onnodige nederlaag (3-2) kondigt zich een lange en slopende strijd tegen de degradatie aan. Een gevecht dat STVV met een nieuwe coach zal aangaan. Kevin Muscat vond in Henegouwen zijn Waterloo.

Veel kon je Kevin Muscat nochtans niet aanwrijven op een troosteloz­e Le Canonnier, waar op een grijze dinsdagmid­dag de symboliek letterlijk in de lucht hing. Met zijn kerstboom (4-32-1) was weinig mis, STVV domineerde de wedstrijd. Ook zijn spelers gingen tot aan het gaatje tot minuut 94, maar misten zowel voorin als achteraan efficiënti­e en deden zo zichzelf de das om.

Koud gepakt (x3)

“We domineerde­n de volledige match en dwongen bijna 75% balbezit af”, zuchtte Muscat op wat zijn laatste persbabbel als STVVcoach

zou worden. “Mijn spelers gingen er vol voor, ik kan hen niets verwijten. Of het moet een gebrek aan doortasten­dheid in beide boxes zijn. Jammer genoeg wordt daar het resultaat bepaald. We misten te veel kansen.” De Australiër zag zijn ploeg tot drie maal toe koud gepakt worden door een cynisch Moeskroen, dat

STVV opving met een laag blok, vaak lukraak de bal wegtrapte en drie keer letterlijk vanuit het niets toesloeg. Bakic (enig mooi met buitenkant rechts) en Da Costa (snoeihard met links) zorgden ervoor dat de Kanaries op achtervolg­en waren aangewezen. En op het moment dat een (VAR-)strafschop van Suzuki de inhaaljach­t naar een hoogtepunt moest stuwen, knipte een blunder van doelman Schmidt het licht uit.

Te weinig gif

Intussen morste STVV met de kansen. De afwerking van de spitsen miste gif en overtuigin­g: Suzuki verslikte zich in de kap of controle te veel, Colidio hield het op enkele meters van doel bij een te slappe plaatsbal en Filippov stuitte op een sterke doelman Koffi, die ook nog eens de hulp kreeg van het doelhout.

Ook vierde spits Nazon kon het tij niet meer keren en de aansluitin­gstreffer van Nakamura viel te diep in blessureti­jd, waardoor Moeskroen de rode lantaarn kon doorgeven aan Waasland-Beveren. Beide ploegen, die nog amper één en twee punten minder hebben dan STVV, spelen zaterdag tegen mekaar. De Kanaries trekken dan naar… Club Brugge.

Exit Muscat

De toestand wordt met andere worden steeds pijnlijker, STVV dreigt vast te geraken in het moeras met een lange en slopende behoudsstr­ijd voor de boeg. Een gevecht dat Muscat niet meer hoeft aan te gaan. De Australiër zag de bui al hangen, maar toonde zich tijdens zijn laatste minuten als STVV-coach even strijdvaar­dig als sereen.

“Ik ben realistisc­h, resultaten zijn belangrijk. Ook al is onze plaats in de rangschikk­ing niet veranderd, de kloof met Moeskroen is kleiner geworden. Het heeft geen zin dat ik nu met mijn lot bezig ben. Ik wil me uitsluiten­d focussen op de dingen die ik onder controle heb. Ik heb opnieuw heel veel steun ondervonde­n van mijn spelers, die tot het uiterste zijn blijven gaan. Ik laat het over aan jullie (de media, nvdr.) om te oordelen over wat jullie gezien hebben.”

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Nazon, Suzuki en Nakamura druipen diep ontgoochel­d af.
FOTO JEFFREY GAENS Nazon, Suzuki en Nakamura druipen diep ontgoochel­d af.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium