Het Belang van Limburg

Politie gaat vijftien onduidelij­ke verkeerssi­tuaties uitleggen

-

BERINGEN/HAM/ TESSENDERL­O De politie Beringen/Ham/Tessenderl­o heeft de afgelopen drie maanden na een oproep liefst 144 meldingen binnengekr­egen van onduidelij­ke verkeerssi­tuaties. De komende vijftien weken zal de politie telkens één situatie per week toelichten.

In september 2020 lanceerde de politie de verkeersca­mpagne ‘Hoe zit dat?’ Drie maanden lang konden burgers onduidelij­ke verkeerssi­tuaties melden. In totaal kwamen er zo 144 meldingen binnen. “We kregen heel wat vragen omtrent de voorrangsr­egels, parkeerreg­els en de plaats van de zwakke weggebruik­er op de weg”, zegt korpschef Geert Wouters. De campagne wordt nu verder uitgerold. De komende vijftien weken zal de politie Beringen/Ham/ Tessenderl­o via Facebook, Instagram,

hun website en de politiekra­nt een aantal verkeerssi­tuaties toelichten. “Uit de 144 meldingen hebben we vijftien verkeerssi­tuaties geselectee­rd, de rest hebben we doorgegeve­n aan onder andere de wijkdienst en de gemeente”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Katrien De Clercq. “Elke week zullen we één situatie toelichten met de hulp van foto’s en filmpjes. Dinsdag (vandaag, nvdr.) starten we met de fietsovers­teekplaats op het kruispunt van de Koerselses­teenweg en de Geiteling in Beringen. We leggen uit dat fietsers er ondanks de oversteekp­laats geen voorrang hebben op auto’s, en dat ze moeten wachten om over te steken.”

 ?? FOTO POLITIE BERINGEN/HAM/TESSENDERL­O ?? De fietsovers­teekplaats op het kruispunt van de Koerselses­teenweg en de Geiteling in Beringen. Fietsers hebben hier ondanks de oversteekp­laats geen voorrang op auto’s.
FOTO POLITIE BERINGEN/HAM/TESSENDERL­O De fietsovers­teekplaats op het kruispunt van de Koerselses­teenweg en de Geiteling in Beringen. Fietsers hebben hier ondanks de oversteekp­laats geen voorrang op auto’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium