Het Belang van Limburg

Elf jongeren betrapt op lockdownfe­estje met lachgas en cannabis

- DRUGS BILZEN/RIEMST

De politie Bilzen-HoeseltRie­mst heeft zaterdagna­cht een lockdownfe­estje stilgelegd in Bilzen. Agenten vonden er ook lachgas, cannabis en veel drank. Tien aanwezige jongeren moeten 750 euro neertellen, de organisato­r riskeert een boete van 4.000 euro.

De politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag naar de Hoogbrugst­raat in Bilzen na een melding van nachtlawaa­i. Door de ramen van het tuinhuis zagen de agenten enkele feestende jongeren lachgas gebruiken. Toen die de politie opmerkten, slingerden ze de agenten meteen verwijten naar het hoofd.

In totaal trof de politie elf jongeren aan, allemaal rond de 20 jaar. Ze droegen geen mondmasker en hielden geen afstand. Er werden ook enkele flessen lachgas, gebruikers­hoeveelhed­en cannabis en heel wat drank gevonden. De tien gasten kregen een minnelijke schikking van 750 euro, de organisato­r riskeert 4.000 euro te moeten betalen.

Meerdere aanwezigen hadden eerder al een coronaboet­e gekregen.

Niet-essentiële reis

Eerder op de avond had de politie tijdens mobiele grenspatro­uilles in Vroenhoven (Riemst) ook een voertuig uit Tessenderl­o tegengehou­den. De bestuurder en zijn passagier hadden geen verklaring op eer en geen geldige reden voor hun verplaatsi­ng naar Maastricht. Ze kregen een boete van 250 euro. Ze bleken ook gebruikers­hoeveelhed­en cannabis bij te hebben, maar de bestuurder legde een negatieve speekselte­st af.

 ?? FOTO POLITIE BILZEN-HOESELT-RIEMST ?? Er werden flessen lachgas gevonden op het feestje.
FOTO POLITIE BILZEN-HOESELT-RIEMST Er werden flessen lachgas gevonden op het feestje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium