Het Belang van Limburg

BMX-parcours en langere Finse piste in Sport-in-Genk-park

- Chris Nelis

WERKEN GENK Het Sport-in-Genk-park breidt uit met een BMX-parcours en de Finse piste wordt 1,5 kilometer langer. De bomen die er momenteel gekapt worden, zijn volgens schepen Kathleen Partoens ziek en worden vervangen.

De stad heeft een aanvraag ingediend voor een omgevingsv­ergunning voor de aanleg van een BMX-parcours. Dat komt te liggen tussen het gebouw van het stedelijk zwembad en de Emiel Van Dorenlaan ter hoogte van de Herenstraa­t. Eerder was er al een fietsbehen­digheidspa­rcours, maar dat sneuvelde voor omgevingsw­erken aan de sporthalle­n. “We vinden een BMX-parcours toch wel belangrijk voor het belevingsa­anbod in het Sport-in-Genkpark”, zegt schepen van Sport Kathleen Partoens. “Maar ook als verrijking van fietssport­kampen waar kinderen leren rijden met een fiets.” Het parcours werd aangelegd in samenspraa­k met ervaren BMX’ers. Het is 200 meter lang en gratis toegankeli­jk. “Bomen worden hier niet voor gekapt, struiken wel”, gaat Partoens verder.

Verlichtin­g

Meteen wordt ook de Finse piste in het park met 1,5 kilometer verlengd. “Op vraag van de vele gebruikers verlengen we dat tot 4 kilometer”, zegt Partoens. “Met houtsnippe­rs voorzien we een gedempte ondergrond en er komt verlichtin­g langs het parcours. Die is gekoppeld aan het net van de straat. Daardoor zijn er ruimere mogelijkhe­id om ook in de winter de piste te gebruiken. De verlenging geeft bovendien langeafsta­ndslopers de mogelijkhe­id om grotere lussen te lopen.”

Het verlengde gedeelte wordt aangelegd tussen het fietspad aan de Oude Postbaan en de Emiel Van

Dorenlaan. Ook hiervoor worden, volgens Partoens, geen bomen gekapt. Toch is er een aanvraag ingediend voor boscompens­atie. “Dat is altijd met dit soort dossiers”, gaat Partoens verder. “Neen, de twee projecten hebben niets te maken met de bomen die de jongste tijd gekapt zijn in het Sportbos. Die hebben we moeten rooien omdat ze te ziek zijn. We zullen ze vervangen door nieuwe exemplaren.”

Nog voor de zomer moeten de werken voor de verlenging van de Finse piste en het BMX-parcours klaar zijn. Het openbaar onderzoek loopt tot 27 februari.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? In dit stukje bos (rechts) aan de Emiel Van Dorenlaan wordt een BMX-parcours aangelegd.
FOTO CHRIS NELIS In dit stukje bos (rechts) aan de Emiel Van Dorenlaan wordt een BMX-parcours aangelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium