Het Belang van Limburg

Kortessem voert zorgparker­en in

- Raymond Polus

KORTESSEM

In Kortessem kunnen dokters, verplegers en andere zorgverstr­ekkers binnenkort parkeren op speciaal gereservee­rde plaatsen. De gemeente bekijkt hoe ze dit snel kan invoeren.

De gemeentera­ad ging vrijdag in op een voorstel hierover van Ellen Hoebrechts (sp.a). “Dokters, verplegers en andere zorgverstr­ekkers verliezen heel wat tijd bij de zoektocht naar een reglementa­ire en/of veilige parkeerpla­ats. Zo gaat er kostbare tijd verloren die voor thuisverzo­rging en -verpleging van een patiënt gebruikt had kunnen worden. Zeker in coronatijd­en, waarbij veel mensen thuis werken en er dus ook overdag meer wagens geparkeerd staan in woonbuurte­n, zijn de parkeerpla­atsen dikwijls nog schaarser dan voordien”, zegt Hoebrechts.

De gemeente moet volgens haar zorgen voor enkele afgebakend­e parkeerzon­es op de drukste plaatsen. “Die zones worden dan voorbehoud­en voor de zorgverlen­ers. Maar inwoners van Kortessem kunnen ook een private parkeerpla­ats of oprit ter beschikkin­g stellen. De gemeente moet hiervoor een reglement opstellen en zorgen voor stickers die toelating geven aan zorgverstr­ekkers om tijdens de duur van een huisbezoek te parkeren voor een garage of oprit. Zorgverstr­ekkers zelf moeten een parkeerkaa­rt met RIZIV-nummer en telefoonnu­mmer duidelijk zichtbaar achter de voorruit leggen”, aldus Hoebrechts. Burgemeest­er Tom Thijsen (CD&V) ging graag in op het voorstel en belooft snel een nieuw reglement. “Het bestuur zal de diensten vragen om de mogelijkhe­den van het zorgparker­en te onderzoeke­n en een concreet voorstel te formuleren.”

PARKEREN

 ?? FOTO RR ?? Een strook die voorbehoud­en is voor zorgverlen­ers of een oprit waar verplegers even mogen staan tijdens een huisbezoek, het kan allemaal.
FOTO RR Een strook die voorbehoud­en is voor zorgverlen­ers of een oprit waar verplegers even mogen staan tijdens een huisbezoek, het kan allemaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium