Het Belang van Limburg

Vanderhaeg­he in beeld bij Cercle als opvolger van Clement

-

De zeventiend­e competitie­nederlaag zondagavon­d tegen STVV is Paul Clement zoals verwacht fataal geworden bij Cercle Brugge. De steun van de bazen in Monaco en het behoorlijk­e spel hielden Clement lang op de been, maar 7 op 48 zijn natuurlijk erg dramatisch­e cijfers. De Brit maakte er zich ook niet populairde­r op toen hij de wispelturi­ge Kylian Hazard naar de B-kern verwees en ook het geschuif met aanvoerder Jérémy Taravel oogstte veel kritiek. Voorzitter Vincent Goemaere deelde maandag kort voor de middag mee dat de samenwerki­ng stopte.

Assistent Nigel Gibbs mocht eveneens vertrekken, physical coach Eddie Lattimore en videoanali­st Stuart Metcalf mogen blijven.

In de namiddag leidden beloftecoa­ches Jimmy De Wulf en de Nederlande­r Wouter Artz al de training. Ze zullen de ploeg ook woensdag coachen in de beker tegen OH Leuven. Zaterdag tegen KV Mechelen moet de opvolger van Clement al op de bank zitten. In Brugge willen ze nu weer iemand die de Belgische competitie kent. Vorig jaar kon Goemaere nog zijn wil doordrukke­n en Bernd Storck halen om de ontslagen Fabien Mercadal op te volgen, maar dit keer wordt het moeilijker om sportief directeur Paul Mitchell te overtuigen. Yannick Ferrera was al eens kandidaat en vorige zomer wilde Goemaere graag Marc Brys, maar dat werd geweigerd in Monaco. Ook Glen De Boeck zagen ze toen niet zitten. De Boeck heeft zich nu opnieuw aangeboden, maar Yves Vanderhaeg­he (foto) lijkt meer kans te maken. De pas ontslagen coach bij Kortrijk zou een duo met De Wulf kunnen vormen. Alleen moet Mitchell het licht op groen zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium