Het Belang van Limburg

Martinez benadert Leeds-verdediger met Nederlands­e wortels

- Wim Conings

RODE DUIVELS Bondscoach Roberto Martinez heeft telefonisc­h contact opgenomen met Pascal Struijk, de 21-jarige verdediger die dit seizoen zijn doorbraak beleeft in de Premier League bij Leeds. Struijk is een Nederlande­r die werd opgeleid bij ADO Den Haag en Ajax, maar hij is geboren in Deurne (Antwerpen) en kan daardoor ook voor de Rode Duivels uitkomen.

Het is een publiek geheim dat Martinez, die vorig jaar zijn contract als bondscoach verlengde tot na het WK 2022, zich al langer het hoofd breekt over de toekomst van de verdedigin­g van de nationale ploeg. Jan Vertonghen (33) en Toby Alderweire­ld (31) zijn de jongsten niet meer, Thomas Vermaelen (35) heeft zich door de coronacris­is nog geen enkele keer kunnen melden bij de Rode Duivels en Vincent Kompany (34) is intussen gestopt. De voorbije maanden mochten op die manier al youngsters als Zinho Vanheusden, Sebastiaan

Bornauw en Hannes Delcroix (allen 21) debuteren. Maar Martinez heeft dus nog andere ijzers in het vuur. De 1,90 meter lange Struijk staat sinds Kerstmis elke wedstrijd in de basis bij het Leeds van Marcelo Bielsa en doet het er goed. Hij heeft nog een lange carrière voor zich en is bovendien linksvoeti­g, terwijl Martinez eerder al heeft aangegeven dat België niet al te dik zit in linksvoeti­ge verdediger­s.

Dat Martinez telefoneer­de met Struijk, werd door zijn zaakwaarne­mer Tim Vrouwe bevestigd aan onze zusterkran­t De Telegraaf. De vraag is nu hoe Struijk zal reageren op de aandacht van de Belgische bondscoach. Eerder had hij al duidelijk gemaakt dat Nederland, voor wie hij ook als jeugdinter­national gespeeld heeft, zijn voorkeur wegdraagt. Maar achterin baden onze Noorderbur­en in weelde met jongens als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind of opkomend talent Sven Botman. “Mochten ze het bij Oranje niet met mij zien zitten en de Belgische bondscoach is wel bereid om mij een kans te geven, dan zou ik zeker voor de Rode Duivels kunnen kiezen”, zei Struijk minder dan een jaar geleden nog in Knack VIP.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Pascal Struijk breekt dit seizoen door in de Premier League.
FOTO ISOPIX Pascal Struijk breekt dit seizoen door in de Premier League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium