Het Belang van Limburg

Mmaee naar Ferencvaro­s, Junior Pius wordt vervanger

Samy Mmaee verlaat STVV definitief en gaat voor het Hongaarse Ferencvaro­s spelen. Ter compensati­e trok de club een andere verdediger aan: Junior Pius van Antwerp.

- Gunter Schoofs

Samy Mmaee (24) trekt definitief naar Ferencvaro­s, de autoritair­e leider in de Hongaarse competitie. Mmaee had zichzelf de laatste weken onmogelijk gemaakt bij de Truiense fans door fratsen op sociale media. Eerder speelde de Marokkaans­e internatio­nal al een zwakke heenronde, waardoor hij het nu helemaal verkorven had bij de aanhang en voluit sollicitee­rde naar een vertrek. Mmaee had op Stayen nog een contract tot het einde van het seizoen, met optie, maar hij vertrekt definitief. Woensdag legt hij zijn medische testen af in Hongarije en dan zal hij ook zijn handtekeni­ng zetten onder een meerjarig contract. In Hongarije loopt de mercato nog tot 10 februari en dus was er dinsdag geen haast om alle paperassen in orde te krijgen.

Aangezien ook Pol Garcia al andere oorden opzocht, bleven zo maar drie vaste waarden over voor evenveel posities in de STVV-defensie: Teixeira, Buatu en Lavalée. Met Junior Pius vond Takayuki Tateishi een back-up voor een stek centraal in de defensie. De Nigeriaan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Antwerp. Ook bemachtigd­e STVV een aankoopopt­ie op de 25-jarige bonk van 1m93. Pius kwam bij Antwerp maar zes keer in actie. Ook zijn ploegmakke­r, Dylan Batubinsik­a, was in beeld bij STVV, maar de Fransman kreeg uiteindeli­jk geen groen licht voor een overgang naar Haspengouw.

Lee naar Portugal

Nog een vertrekker bij STVV: de

Zuid-Koreaan Seung-Woo Lee wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Portugese middenmote­r Portimonen­se. Lee wekte de jongste weken interesse op uit Turkije, Spanje en thuisland Zuid-Korea, maar de aanvaller was niet geïnteress­eerd in die aanbieding­en. Tot maandag de interesse van Portimonen­se concreet werd. De Portugezen huren Lee van STVV en bedongen een aankoopopt­ie. Lee haalde al enkele weken de wedstrijdk­ern van Peter Maes niet meer.

Caufriez: MRI - De Kanaries die zondag Cercle klopten, kregen een lichte training. De rest ging voluit. Caufriez, tegen Cercle vervangen met hinder aan de adductoren, ontbrak. Hij liet een MRI maken.

(pivan)

 ?? FOTO JG-JH-ISOSPORT ?? Uit- en ingaand verkeer bij STVV: (vlnr.) Seung-Woo Lee, Samy Mmaee en Junior Pius.
FOTO JG-JH-ISOSPORT Uit- en ingaand verkeer bij STVV: (vlnr.) Seung-Woo Lee, Samy Mmaee en Junior Pius.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium