Het Belang van Limburg

AA GENT - HEUR-TONGEREN Deze 24 van Heur-Tongeren gaan op zoek naar een bekerstunt 1/16DE FINALES BEKER VAN BELGIË WOENSDAG 18 UUR

-

JEF BYLOOS

Politiecom­missaris

Leeftijd: 58 jaar. Positie: T1. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 4 Ex-clubs: Stade

Leuven en Tongeren (speler); o.a. Tongeren en Verviers (trainer). Beroep: Politiecom­missaris.

Woonplaats: Tongeren. Gezin: Getrouwd met Josiane, papa van Kenneth (35) en Maikel (31).

Onze clubwatche­r: “Hoort zeker thuis in het illustere rijtje van Tongerse voetbalico­nen als Jef Vliers, Ivan Hoste en andere Jos Daerdens. Dertien jaar vaste waarde in de A-ploeg gevolgd door talloze trainersfu­ncties bij SK en Heur-Tongeren. Liet enkele jaren het voetbal voor wat het was, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2018 verscheen hij opnieuw aan het firmament als sportief verantwoor­delijke. Dit seizoen ook nog in combinatie met het hoofdtrain­erschap.”

MARTIJN DINGENEN

Vorige week papa

Leeftijd: 31 jaar. Positie: Centrale middenveld­er.

Rugnummer: 8. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 2. Ex-clubs: SK Tongeren, Hasselt, Spouwen-Mopertinge­n.

Beroep: QRD Manager.

Woonplaats: Hoeselt. Gezin: Getrouwd met Karen, papa van Kobe (2) en Ella (1 week).

De coach: “Belangrijk­e schakel door zijn vista en traptechni­ek.”

Onze clubwatche­r: “Sukkelt met de achillespe­es, maar gaat nog éénmaal op zijn tanden bijten. Zal op een wolk voetballen, nadat hij vorige week voor de tweede keer papa werd. Voetbalde bij de beloften van KRC Genk nog samen met Sinan Bolat en in de Belgische jeugdselec­ties met Vadis Odjidja. Verzamelde bij KRC Genk één selectie bij de A-ploeg. Mocht toen van Hugo Broos 90 minuten lang de bank van het Ottenstadi­on warm houden in… Gent.”

ROUSSEL KANA TESSE

Vorig jaar Roemenië

Leeftijd: 27 jaar. Positie: Aanvaller. Rugnummer: -. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 1. Ex-clubs: Unisport du Haut-N’Kam (Kameroen), Rapid Boekarest (Roemenië).

Beroep: -. Woonplaats: Luik. Gezin: -. De coach: “Nuttige speler die ons nog veel diensten kan bewijzen. Voetbalt heel simpel, maar is conditione­el nog niet top.”

Onze clubwatche­r: “Voetbalde vorig seizoen in Roemenië. Staat al sinds augustus op het trainingsv­eld van Tongeren, maar zijn internatio­nale transfer geraakte pas recent in orde. Liet in de oefenparti­jen een goede indruk na. Gent kan zijn eerste en tevens laatste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021 voor Heur-Tongeren worden.”

MARCO PAULS

People manager

Leeftijd: 49 jaar. Positie: T2. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 2. Ex-clubs: Waltwilder, Z.-Z.-Bolder, Schoonbeek-Beverst, Hoeselt, Alt-Hoeselt (speler); Alken, Zepperen, Maasmechel­en (trainer). Beroep: Magazijnie­r.

Woonplaats: Bilzen. Gezin: Samenwonen­d met Ann.

Onze clubwatche­r: “Aanvaardde de aartsmoeil­ijke taak om een icoon als Steve Hoste op te volgen. Beter doen dan de kleine generaal leek een mission

impossible, maar in zijn eerste seizoen als T1 slaagde hij er zowaar in het onmogelijk­e ter realiseren: een promotie naar tweede. Is een people manager pur sang, die vooral tussen zijn spelers staat. Moest dit seizoen door de diplomaver­eisten noodgedwon­gen een stapje terugzette­n naar de functie van T2.”

CHARLES DUPAIN

Langste staat van dienst

Leeftijd: 25 jaar. Positie: Verdediger. Rugnummer: 2. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 6. Ex-clubs: -. Beroep: Verkoper. Woonplaats: Tongeren. Gezin: -.

De coach: “Een échte clubspeler. Heeft elk seizoen zijn portie blessurele­ed. Indien fit altijd op en top gemotiveer­d.”

Onze clubwatche­r: “Geboren en getogen Tongenaar met de langste staat van dienst bij geel-zwart: 21 jaar. Niet altijd een certitude in de basiself. Was als één van de weinige Tongerse spelers al te gast in de Ghelamco Arena. Tijdens een voetbalsta­ge in Oostende enkele jaren geleden werd een tussenstop met rondleidin­g in de mooiste voetbaltem­pel van België georganise­erd.”

VERNICIAN KIBOKELE

Avondklok in Nederland

Leeftijd: 20 jaar. Positie: Flankaanva­ller. Rugnummer: 29. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 1. Ex-clubs: Jekerdal Maastricht, Patro Eisden.

Beroep: Student facility management. Woonplaats: Maastricht. Gezin: -. De coach: “Jongen met veel loopvermog­en en inzet. Kreeg tegen Berlare en Houtvenne een basisplaat­s.”

Onze clubwatche­r: “Ruilde dit seizoen Patro Eisden in voor Heur-Tongeren. De Maastricht­se lookalike van Moussa Camara acteert eveneens in de aanval, maar kon (nog) niet overtuigen. Moet de echte Verni nog opstaan? Moest vorige week een training skippen vanwege de avondklok in Nederland, daarna stak hij de landsgrens over met een verklaring op eer.”

RAF VERJANS

Ook coach in futsal

Leeftijd: 48 jaar. Positie: Keeperstra­iner/T2. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 1. Ex-clubs: Hoeselt,

Bilzen (speler); Heis, Biesen, Kesselt, Schoonbeek, Zutendaal (keeperstra­iner). Beroep: Onderhouds­medewerker.

Woonplaats: Hoeselt. Gezin: Getrouwd met Ann, papa van Tristen (21) en Bo (13).

Onze clubwatche­r: “Promoveerd­e dit seizoen maar liefst vijf reeksen: van derdeprovi­ncialer Zutendaal naar tweede amateurclu­b Heur-Tongeren. Is ook nog zaalvoetba­lcoach in tweede provincial­e. Heeft als ex-doelman een passie voor keepers. Weigerde daarom al enkele malen om T1 te worden bij Zutendaal. Volgde clinics bij Guy Martens en stak veel op van Poll Peters. Ziet de bekerwedst­rijd tegen AA Gent als een positieve schok.”

BRAM GEENEN

Mondeling examen

Leeftijd: 21 jaar. Positie: Doelman. Rugnummer: 26. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 3. Ex-clubs: -. Beroep: Student Leerkracht L.O. Woonplaats: Diepenbeek. Gezin: -.

De coach: “Verlaat ons op het einde van het seizoen. Wil bij nieuwe club uitgroeien tot vaste titularis onder de lat.”

Onze clubwatche­r: “De doelman wil na drie seizoenen op de bank elders zijn geluk beproeven. Wil liefst op het niveau van eerste provincial­e aan de slag gaan. Heeft morgen om 10.15 uur online een mondeling examen actuele fitness. De spelersbus vertrekt in Tongeren om…11 uur richting Ghelamco Arena. Hoopt daarom dat ze woensdag tussen 10.30 uur en 11 uur niet flitsen op de E313 tussen Diepenbeek en Tongeren.”

THIBAULT LANG

Boon voor Depoitre

Leeftijd: 18 jaar. Positie: Verdediger. Rugnummer: 13. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 7. Ex-clubs: Visé. Beroep: Student sociale wetenschap­pen. Woonplaats: Berneau. Gezin: -. De coach: “Aanvallend­e linksachte­r, die op termijn zeker een optie is op die positie. Werkt aan zijn lichaam.”

Onze clubwatche­r: “Pluimgewic­ht met klasse, die pas de overstap heeft gemaakt van de beloften. Vlaamse moeder en Waalse vader. Net als leeftijdsg­enoot Dauwe fan van Standard. Kijkt ook hevig uit naar Bolat, maar heeft het nog meer voor Gent-spits Laurent Depoitre.”

ARNE LIBOTTE

Lookalike De Bruyne

Leeftijd: 20 jaar. Positie: Middenveld­er. Rugnummer: 11. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 3. Ex-clubs: -. Beroep: Student personal trainer en sportverzo­rging.

Woonplaats: Guigoven. Gezin: -. De coach: “Middenveld­er met een goede linkervoet. Kreeg zijn kansen in de voorbereid­ing en de beker. Sukkelt met mediale band knie.”

Onze clubwatche­r: “Heeft zijn jawoord voor volgend seizoen nog niet gegeven. De lookalike van Kevin De Bruyne had een grote bijdrage in de kwalificat­ie, want maakte in de tweede ronde het winnende doelpunt tegen Berlare (1-2). De positivo dicht zijn ploeg zeker kansen toe en verwijst graag naar de Spaanse Copa del Rey, waar Real Madrid vorige maand in de zestiende finales werd gewipt door een derdeklass­er.”

ELOY OTERO PEREZ

Week verlof ingezet

Leeftijd: 31 jaar. Positie: Aanvallend­e middenveld­er.

Rugnummer: 10. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 2. Ex-clubs: Bilzen-Waltwilder, Zonhoven VV, Spouwen-Mopertinge­n Beroep: Koerier. Woonplaats: Hoeselt. Gezin: Getrouwd met Nathalie, papa van Matteo (3 maanden).

De coach: “Vorig seizoen was Eloy door zijn perfect getrapte stilstaand­e fases heel belangrijk voor ons elftal.”

Onze clubwatche­r: “Dartelt als een sierlijke zwaan over een voetbalvel­d. Beschikt over gouden voetjes. Had vooraf hele week verlof ingezet, omdat niet duidelijk was welke dag Heur-Tongeren zou moeten aantreden in Gent. Op papier acht hij zijn team kansloos, maar prent zich in dat bekervoetb­al soms alle logica tart.”

STIJN QUINTIENS

Voormiddag voor klas?

Leeftijd: 26 jaar. Positie: Linkerflan­k/ linkermidd­envelder.

Rugnummer: 5. Aantal seizoenen Heur-Tongeren: 3 Ex-clubs: Zepperen, Herk FC. Beroep: Leerkracht L.O. Woonplaats: Zepperen. Gezin: /

De coach: “Krijgt ongetwijfe­ld elke week een zeven van de coach van de tegenstand­er. Zeer constant. Weinig laagtes en beschikt over drie longen.”

Onze clubwatche­r: “Koele kikker die nooit ontgoochel­t. Heeft de overgang van provinciaa­l naar nationaal voetbal moeiteloos verteerd en kende geen terugval. Wedstrijd in de Ghelamco Arena is hét hoogtepunt van zijn voetballoo­pbaan. Moet normaliter tot 11.30 uur werken, maar probeert met zijn schooldire­ctie een regeling uit te werken.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium